SON KURTARICI HZ MEHDİ AF
İnsanın fıtratında ve hayalinde yeryüzünde Medine-i Fazilet vardır.
Yayınlanma :
23.07.2010 10:19
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


İşte Şia’nın inandığı Kur’an ve sünnetin de tanıttığı ferdi böyle açık ve net bir şekilde tanımakta ve şu anda bile o büyük zatın vücudundan istifade etmektedir.
Gerçek Müslüman karşılaştığı her meselede hiç kimsenin ve hiçbir şeyin etkisinde kalmadan hemen Allah’ın insanları hidayet etmesi için nur olarak gönderdiği kitabına başvurmalı ve o meseleye Kur’an’da çözüm aramalıdır. Kendi veya başkalarının ortaya atıp asırlarca insanları uyuttukları fikirlere Kur’an’dan teyit ve tasdik almak için başvurmamalıdır. Zira Kur’an yoruma açık bir kitaptır, istenilen her şeye yorum yapılabilir. Ama ön yargısız yaklaşıldı mı insanları gerçeğe götürür.
Şimdi biz de Allah’ın kitabını her şeyden üstün sayan bir Müslüman olarak bu konuda Kur’an’a başvuralım: Allah tebarek ve teala Nur 55 te buyuruyor ki:” Allah, sizden iman edip doğru işler yapanlara, onlardan öncekileri yeryüzüne egemen kıldığı gibi onları da egemen kılacağını, beğendiği dini onlar için yerleştireceğini ve korkularını güvene çevireceğini vaat etti. Onlar bana ibadet ederler, hiçbir şeyi bana ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kim küfre saparsa, işte onlar fasıktırlar.”
Ayet Kerime’de üç önemli konu geçmiştir. İlk olarak yeryüzünde mutlak hâkimiyete vade verilmiştir. Allah asla vadesine hilaf etmez. Bu güne kadar böyle bir şey yeryüzünün tamamında gerçekleşmiş değil, öyleyse Allah teala bunu kendi kulları vasıtasıyla gerçekleştirecektir. İkinci olarak yeryüzünün tamamında dinin hâkim olacağına vade ediliyor, şimdiye kadar böyle bir şey gerçekleşmemiştir. Allah bunun gerçekleşeceğinden söz etmektedir. Dini yeryüzünde hâkim kılacak fert ancak ya Allah’ın elçisi peygamberi olur veya peygamberinin vasisi ki Hz Mehdi 124 bin peygamberin varisidir.
Üçüncü olarak yeryüzünün tümünde korkudan sonra emniyet ve güvenin hakim olacağından bahsedilmekte, şimdiye kadar böyle bir şeyin olduğuna rastlanmamıştır. Bu Allah’ın gerçekleştireceği vadesidir ki bunu kendi kulu ve hücceti İmam Mehdi’nin (A.f) eliyle gerçekleştirecektir.
Ayrıca Kur’an müfessiri olan ehl-i beyt imamları da bu ayeti şöyle açıklamışlardır. İmam Zeynelabidin a.s buyurmuştur: “Allah’a yemin ederim ki bu vadeleri uygulayacak bizim Şialarımızdır, bizden olan bu ümmetin Mehdi’sinin eliyle gerçekleşecektir”
Bu makalenin kapasitesi olmadığı için geniş bilgi için ilgili kitaplara başvurulmalıdır. Ancak konumuzu ispatlayacak ayet ve hadis sayısı oldukça çoktur. Hz Mehdi kıyamı, hükümeti şiaları vs hakkında 6000 hadis ve rivayet nakledilmiştir. Sözümüzü Efendimizin hadisiyle sonlandıralım buyuruyor ki: “Eğer kıyametin kopmasına bir gün dahi kalsa Allah o günü uzatır Mehdi’yi zuhur ettirir zulmü kaldırır ve adaleti icra eder.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: