Türkiye Azerbaycan Dostluk dernekleri Federasyonu genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal, TAD Iğdır şube başkan vekili Erhan Yaycılı,Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkan yardımcısı ve Eczacılar odası başkanı Nazım Karadağ yönetim kurulu üyeleri, Volkan Bayat,Özkan Aydın ile birlikte Iğdır temsilcisi Fariz Caferov’u ziyaret etti.
Türkiye Azerbaycan Dostluk dernekleri Federasyonu genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal ,Azerbaycan Ermenistan sınırında 12 Azerbaycan askerinin şehit edilmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirterek,Ermeniler yine saldırganlaşmışlardır.Karabağ ve işgal edilen topraklar meselesi halledilmelidir.Her fırsatta saldıran Ermeni güçlerine gereken cevap verilmiştir. 12 şehidimiz var Ermenilerin 100 den fazla askeri ölmüştür.Daha fazlası verilmelidir. Azerbaycan’ın yanındayız olmaya da devam edeceğiz.Gerekirse gönüllü olarak 1991-1992 yılında olduğu gibi gönüllü olarak gidip Karabağ’da savaşacağız. baş sağlığı diliyorum. Azerbaycan devletine ve halkına başsağlığı dilerim.”dedi.
Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkan yardımcısı ve Eczacılar odası başkanı Nazım Karadağ’da, “Son zamanlarda artan Ermeni saldırılarının arkasında ABD ve Rusya’nın olabileceğini belirterek Ermeniler rahat durmayacaktır.Artık işgal edilen toprakların geri alınması zamanı gelmiştir. Dernek olarak bu saldırıyı yapan Ermenileri Kınıyor Azerbaycan halkına nezdiniz de başsağlığı diliyorum . AGİT Minsk grubu görevini tam olarak yapmalı sorunları çözmeli Azerbaycan’ın işgal edilen toprakları geri verilmelidir.”şeklinde konuştu.
TAD Iğdır şube başkan vekili Erhan Yaycılı,’da,”Azerbaycan Türklerinin acısını paylaşıyoruz. Her zaman devlet olarak millet olarak yanınızdayız. Saldırgan Ermenileri kınıyor Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum.”dedi.
Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Fariz Caferov ’da ,” Teşekkür ederim acımızı paylaştığınız için Son zamanlarda Sınırda gerginlikler artmıştır.Bu saldırılar Ermeniler saldırganlığın dan kaynaklanmıştır.Azerbaycan ordusu saldırıya karşılık vermiştir.. 15 askerimiz şehit olmuştur. Yaptığınız taziye ziyareti beni memnun etmiştir. Bir kere daha Atatürk’ün dediği gibi Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz üzüntüsü kederi kederimizdir “sözü gerçekleşmiştir. Teşekkür ederim ”dedi.
Genel Haber
Yayınlanma: 06 Nisan 2016 - 00:00
TADDEF VE TAD IĞDIR ŞUBESİNDEN AZERBAYCAN KARS BAŞKONSOLOSLUĞU IĞDIR TEMSİLCİLİĞİNE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
Türkiye Azerbaycan Dostluk dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan evi Derneği ve Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır Şubesi üyeleri 15 Azerbaycan askerinin şehit edilmesi olayı ile ilgili Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilciliğine başsağlığına gittiler.
Genel Haber
06 Nisan 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir