1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Iğdır İl, Merkez İlçe,BAHARLI Mahalle, 1931 Ada, 2 Parsel, 2.KAT 13 BAĞ.BÖL Nolu mesken nitelikli taşınmazdır. Iğdır İcra Müdürlüğünün ilgili dosyasına sunulan bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz Iğdır İli Merkez İlçesi Baharlı Mah. 1931 ada 2 parsel 2. kat 13 nolu bağımsız mesken olduğu ve parselin bulunduğu ana taşınmaz niteliğinin arsa olduğu ve ana taşınmaz yüz ölçümünün 756 m² olduğu ve arsa pay/paydasının 25/756 olduğu tespit edilmiştir.Taşınmazın açık adresi Topçular mah. Topçular cad. Tatlı sokak Huzur apt. No:5 ‘tir.Ana taşınmaz betonarme karkas tarzda 10-15 yıllık binadır. Niteliği mesken olan daire 3 oda 1 salon ,hol,mutfak,banyo,wc,ve balkondan oluşmaktadır.Banyo ve wc zemin -duvar kaplamaları seramik ,salon odalar,mutfak,hol,zemininin ise laminat parke kaplı olduğu muftak banyo wc haricindeki yerlerin duvarları alçı sıva ve boyalı olduğu ve tavanları sıvalı ve boyalı olduğu ve taşınmazın kat irtifakı alımına ilişkin dosyasındaki projede 150 m2 alanlı olduğu bilirkişi raporunda sunulmuştur. Taşınmazın Iğdır İl Merkezinde bulunduğu, Belediye meydanına kuş uçuşu 590 m.Hükümet konağına kuş uçuşu 670 m. mesafede olduğu, Gerek belediye ve diğer kamu kurum hizmetlerinden faydalanmaktadır.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının cetvelinde 3B yapı sınıfı grubuna girmektedir
Adresi : Yukarıya derc olunmuştur.
Yüzölçümü : 756 m2
Arsa Payı : 25/756
İmar Durumu : Yok
Kıymeti : 124.345,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 17/05/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 14/06/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : IĞDIR ADLİYESİ EK HİZMET BİNASI IĞDIR İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ -
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/1788 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/04/2019