Ziyarette bir konuşma yapan Iğdır Konsolosu Refik Rüstemoğlu, dernek üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “hem Türkiye’de hem de Azerbaycan’da kadınların sosyal, siyasi ve kültürel yaşamın içinde daha çok yer almasından mutluluk duyduğunu” kaydetti. Türklerin tarihten bu yana kadına, özellikle de annelere büyük ehemmiyet verdiğini vurgulayan Rüstemoğlu, Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in talimatıyla 1998 yılında bakanlık düzeyinde yetkisi olan Kadınlar Komitesinin oluşturulduğunu, bu komitenin daha sonra geliştirilerek kadın, çocuk ve aile işlerinin görüşüldüğü meclise dönüştürldüğünü kaydetti. Kadınların, sosyal hayat içinde daha fazla yer alarak toplumların modernleşmesi ve daha müreffeh bir sosyal hayatın oluşturulmasında kilit role sahip olduğunun altını çizen Refik Rüstemoğlu, Türk kadınlarının Kurtuluş savaşından bu yana her alanda erkeklerle beraber, omuz omuza mücadele verdiğini ve bu mücadeleden hep alnının akıyla çıkmayı başardığını kaydetti. Türk Anneler Derneği Iğdır Şubesi eski başkanı Şeker Bilen de derneği ilk kurdukları 2001 yılında oldukça sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini ancak şu anda kendileri gibi bir çok kadın derneğinin sosyal hayatta etkili olmaya başladığını belirtti. Bilen, Anneler derneğinin yürüttüğü faaliyetlerle hep öncü olduğunu söyleyerek, çalışmalarında kendisine her zaman destek veren annelere, yetkililere ve basın mensuplarına teşekkür etti. Şube başkanlığını yakın bir zamanda Aylin Akar'a devrettiğinin altını çizen Bilen, görev değişiminin dernek açısından faydalı olacağına inandığını, başkanlığı bırakmasına karşın dernekte faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi. Derneğin yeni başkanı Aylin Akar ise başkanlığı devraldıktan sonra ilk ziyaretlerini Azerbaycan'ın Iğdır konsolosluk temsilciliğine yaptıklarını belirterek, basın mensuplarına derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Türk Anneler Derneği Azerbaycan'ın Iğdır Temsilciliğini Ziyaret Etti
Türk Anneler Derneği Iğdır Şubesinden bir grup kadın, Azerbaycan'ın Kars Konsolosluğuna bağlı Iğdır temsilciliğini ziyaret etti.
Yayınlanma :
23.02.2011 06:11
Güncelleme :
29.07.2025 22:55
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: