TUZLUCA BELEDİYE BAŞKANINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında, Belediye düğün salonunda vatandaşları bilgilendirdi.
Yayınlanma :
22.10.2010 11:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Başkan Türkan,Tuzluca ilçe merkezde, Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında yapılan protokol neticesinde 5.600 m² üzerinde 5 Blok işhanı şeklinde olacak şekilde 80 Daire, 90 Dükkan yapılacağını belirtti. Yapılacak Dairelerden 40 adet, dükkanlarda ise 45 adetin satışa çıkarıldığını belirtti. Yapılacak olan daireler; 3+1, İD tipi, Brüt 133 m², asansörlü, kaloriferli, 8 şiddetinde depreme dayanıklı, bir yıl içerisinde anahtar tesliminin yapılacağını, peşinat için Toki tarafından Tuzluca Ziraat Bankasında açılan hesaba 10.000 TL yatırılması gerektiğini, geriye kalan paranın anahtar tesliminden sonra 120 ay (10 Yıl) taksite bölünerek ödeneceğini belirtti.Dükkanların ise 15m² ile 35m² arasında değiştiğini ayrıca bir Bloğunda altında dükkanlar olmak şeklinde üst kısmında ise güzel bir cami yapılacağını belirtti.
Proje sonucunda çarşı merkezde Blokların ön ve arka kısmında olmak üzere iki caddenin olacağını belirten Başkan Türkan, yapılacak olan konut ve dükkanlara dışarıdan çok talep olduğunu ama Tuzlucalıların bu projeden faydalanmalarını istediğini vurguladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: