2023 Yılı Sulama Sezonuna Kadar Tamamlanacak
2023 yılı makinalı çalışma programı kapsamında Iğdır İl genelinde tahliye ve drenaj kanallarında temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA ’’Iğdır İlimizdeki sulama, tahliye ve drenaj kanallarında başlatmış olduğumuz temizlik çalışmaları ile Iğdır ilimizin 2023 yılı sulama sezonuna hazır hale getirileceğini söyledi.
Iğdır Merkez ve Aralık ilçesinde şimdiye kadar temizlenen dokuz (9) adet tahliye ve drenaj kanalının temizlendiğini 35.000 dekar arazide sulama ve drenaj faydasının sağlanacağını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA,” fiziki olarak %55 oranında çalışmaların tamamlandığını ve sulama sezonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
35 Bin Dekar Araziye Can Suyu Sağlanacak
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “ toplu makinalı çalışmalar ile yeşil karıncalarımızın 35.000 dekar arazide sulanma ve drenaj faydası sağlayacaktır ” dedi.
Haber: DSİ


