MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.
Randevu nasıl alınır?
•Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır.
•182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
•Vatandaş, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
•Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır. Dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Açıklamasında şunları da kaydetti.
İlimizde de 14 Mart 2011 tarihinde aktif hale getirilen MHRS Alo 182 randevu hattı vatandaşlarımızca kullanılmaya ve tercih edilmeye başlandı.20 Haziran 2011 tarihine kadar 13.678 kişi Alo 182 den randevu alarak muayene oldu. MHRS nin işleyişi ve daha çok kişiye ulaşılması amacıyla İl Müdürlüğümüz: İl, ilçe, belde ve köylerdeki tüm halkımıza ulaşmayı hedeflemiş, konu ile ilgili halkın yoğun olarak bulunduğu kafeterya, market, kahvehane ve benzeri işyerlerinde bilgilendirme çalışmaları yapılmış, tüm yerleşim birimlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, afiş ve broşürler dağıtılmış, Aile hekimleri ne kendilerine bağlı nüfusa MHRS yi tanıtmaları, bilgilendirmeleri talimatı verilmiştir.
Ayrıca Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA “Bir sağlıkçı yakınımda yok ki hastanede işim yürüsün” diyen vatandaşlarımıza, o devrin artık çok geride kaldığını artık kimsenin hastane kuyruklarında mağdur olmayacağını, yapmaları gereken tek şeyin MHRS den aldığı randevu saatinde hastanede olmaları gerektiğini, sorunla karşılaştıklarında ise MHRS hasta kabul birimine müracaat etmelerini söyleyerek halkımıza sağlıklı günler diledi.
İl Sağlık Müdürü Dr Seyfettin Yeşilboya Merkezi Hastane Randevu Sistemini anlattı
İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, MHRS hakkında bilgi verdi.
Yayınlanma :
24.06.2011 04:40
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: