Nevruz ritüellerinin yanı sıra Nevruz’a has şiirler okundu.
Çok güzel hatıralar ortaya çıktı, geçmiş bayramları anlatıldı, unutulan bazı özellikler hatırlatıldı.
Ölü bayramı, kulak asma, kosa kosa, folklör, yumurta tokuşturma, baca baca, şal atma, nişanlı kızlara hediye gönderme, kavut yapma, ateş yakma, hasta ziyaretleri bayramın bazı gelenekleri olarak sıralandı.
Bayramın resmî olarak kabul edilmesi temenni edildi.Haber:Zeki Şıktaş
NEVRUZ BAYRAMI SOHBETİ
Iğdır Otağı olarak 21 Mart Nevruz bayramını anlatıp, günün anlam ve önemini değinip, yumurta tokuşturduk, ateş yaktık. Sehpalar yeşermiş buğday, diğer ismi ile semeni yeşilliği ve renkli boyanmış yumurta ile süslendi. Kırmızı elma ve yedi levin diye adlandırılan 7 çeşit çerezden oluşan yedi levin ikram edildi. Kültür bayramı olduğu görüşü kabul gördü.
Yayınlanma :
22.03.2023 00:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: