Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından yayınlanan serancam da şöyle denildi.
Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında dostluk ve emektaşlık alakalarının gelişmesinde husisi hizmetlerinden ötürü Şamil Ayrım “Dostluk” ordeni ile taltif edilsin.
İlham Aliyev
Azerbaycan Respublikası Prezdenti
Baki Şeher 1 Aprel 2020-ci il
Iğdır’lı hemşerimiz, Iğdır halkının gönlünde her zaman ayrı bir yeri olan Şamil Ayrım’ın doğum günü olan bu gün, Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından “Dostluk” ordeni ile ödüllendirilmesi ayrı bir mana kazanmıştır.
Şamil Ayrım’ın doğum gününde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in böyle bir incelik göstermesi elbette ki biz Iğdır’lıları da ziyadesiyle memnun etmiştir.
Her fırsatta Iğdır’ı yad eden Sayın İlham Aliyev’in, yayınladığı serancam ile Sayın Şamil Ayrım’a verilen “Dostluk” madalyası aynı zamanda Iğdır’a verilmiş bir madalyadır.
Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin ve buna paralel olarak Azerbaycan ile Iğdır ilişkilerinin bu bağlamda daha çok gelişmesine de vesile teşkil etmiştir.
Azerbaycan ve Türkiye dostluğuna yaptığı hizmetlerden ötürü Milletvekili Şamil Ayrım’ı kutluyor, doğum gününü tebrik ediyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: