SÜNNET UYARISI
Iğdır devlet hastanesi başhekim yardımcısı genel cerrah Turgut Anuk, vatandaşların sahte sünnetçiye karşı dikkatli olmalarını istedi.
Yayınlanma :
24.07.2008 08:19
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Sünnet bir cerrahi müdahale olduğu için mutlaka hastane ortamında, mikroplardan arındırılmış ve işin uzmanı olan doktorlar tarafından yapılmalıdır, uyarısında bulunan” Dr. Turgut Anuk, “Her eline çantayı alan insanlara, hem sünnetin doğru ve sağlıklı yapılması hem de AIDS ve Hepatit gibi hastalıkların bulaşmaması açısından sünnet yaptırılmamalıdır. Kolay para kazanma hırsı sünnet yapmayı bilmeyen insanların bu işe soyunmalarına ve çocukları kobay gibi kullanmalarına neden olmaktadır. Sağlıkla ilgili tüm müdahaleleri muhakkak sağlık kurumlarında ve sağlık personeline yaptırmalıyız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: