• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
01:34
Iğdır’da Kitap Sevgisi: Minik Okurlar, Yazar Serdar Ünsal ile Buluştu!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. 15-21 MART TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASINDA ZİYARETLER
Genel Haber
Yayınlanma: 22 Mart 2025 - 09:37

15-21 MART TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASINDA ZİYARETLER

15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası ve 21 Mart Nevruz Bayramı münasebetiyle Iğdır Ticaret İl Müdürü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mucahit YALÇIN, İl Tüketici Hakem Heyeti üyeleri ve raportörleri ile birlikte Iğdır Valisi Ercan TURAN’ı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cavit TÜTÜNCÜ’yü, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç DEDE’yi ve İl Emniyet Müdürü Niyazi TURGAY’ı makamlarında ziyaret ederek hediyelerini takdim ettiler.

Genel Haber
22 Mart 2025 - 09:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
15-21 MART TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASINDA ZİYARETLER
Ticaret İl Müdürü Mucahit YALÇIN, İl Hakem Heyeti çalışmaları ve 6502 sayılı Tüketicinin
Korunması Hakkında Kanunda kapsamında yapılan denetimler ile alakalı Sayın Valimiz Ercan TURAN’a bilgiler verdi.

Iğdır Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamında 2025 yılı parasal sınırı olan 149.000,00 TL’ye kadar tüketiciler ile satıcı/sağlayıcılar arasındaki uyuşmazlıkların çözümünde Tüketici Mahkemesi’nin büyük ölçüde iş yükünü azaltmaktadır.

2024 yılında ilimizde yaşanan 1.155 adet uyuşmazlığı karara bağlayarak çözmüştür.
Tüketici Hakem Heyetlerine başvurular şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile yapılır. Başvuru dilekçesine ek olarak dosyaya delil oluşturabilecek her türlü bilgi ve belgenin sunulması gerekmektedir. Başvurular işleme alındıktan sonra 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği yasal süre içerisinde sonuçlanarak taraflara tebliğ edilmektedir.

Tüketicilerimiz, başvuru yapmanın yanı sıra Tüketici Hakem Heyeti Raportörlerimizden bilgi almak için kurumumuzu ziyaret edebilirler. Tüketicilerimizin bilgi alması amaçlı Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” tüketicilerimizin sorunları ile alakalı “bir çağrı merkezi” hizmeti vermektedir.

Tüketicilerimiz, haksız fiyat artışı ile karşılaştıkları durumlarda, Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Sistemi üzerinden mağduriyetlerini iletebilirler.

Tüketicilerimize, haksız uygulamalara karşı bilinçli olmayı ve karşılaştıkları durumları şikâyet sistemi üzerinden bildirmelerini tavsiye etmekteyiz.

Tüketicilerimizin son yıllarda kendilerini yetkili servis olarak tanıtan özel servislere ürünlerini onarım için göndererek mağduriyet yaşadıkları görülmektedir. Garanti kapsamında olan ürünlere yetkisiz işlem yapılması nedeniyle ürünler garanti kapsamı dışında kaldığından tüketicilerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Tüketicilerimize, kendilerini yetkili servis olarak tanıtan özel servislere ve sahte servislere karşı koruyabilmek adına Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Servis Bilgi Sistemini (SERBİS) kullanmalarını önemle tavsiye ediyoruz.

Ayrıca tüketicilerimiz alışveriş yapmadan önce Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan
Güvensiz Ürün Bilgi Sistemini (GÜBİS) kullanarak piyasada dolaşan güvensiz ürünleri ve güvensiz olma nedenlerini öğrenerek kontrol sağlayabilirler. Mağduriyet yaşanmaması için bu sistemin kullanılmasını önemle tavsiye ediyoruz.

Tüketicilerimiz; televizyonlarda, sosyal medya platformlarında, alışveriş sitelerinde vb. iletişim araçlarında karşılaşabilecekleri yanıltıcı ve haksız rekabet içeren reklamları Reklam Kuruluna şikâyet ederek yaşanan ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilirler.

Iğdır Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı olarak bilinçli tüketim ve bilinçli tüketicinin başta ülkemiz olmak üzere tüm daha yüksek seviyeye ulaşmasını temenni eder, tüketicilerimizin 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftasını ve 21 Mart Nevruz Bayramını kutlarız.

Allahverdi Şıktaş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Ercan Turan, Iğdır Kitap Fuarı’nda Kitapseverlerle Buluştu
Vali Ercan Turan, Iğdır Kitap Fuarı’nda Kitapseverlerle Buluştu
Erzincan'da 2024 yılında bin 30 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi
Erzincan'da 2024 yılında bin 30 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi
Iğdır Heyeti, Tarım Bakanı ile Iğdır’ın Tarım ve Hayvancılık Potansiyelini Masaya Yatırdı
Iğdır Heyeti, Tarım Bakanı ile Iğdır’ın Tarım ve Hayvancılık Potansiyelini Masaya Yatırdı
Iğdır Heyeti, Gençlik ve Spor Bakanı ile Yeni Stadyumu Görüştü
Iğdır Heyeti, Gençlik ve Spor Bakanı ile Yeni Stadyumu Görüştü
Son Haberler
Iğdır’da Kitap Sevgisi: Minik Okurlar, Yazar Serdar Ünsal ile Buluştu!
Iğdır’da Kitap Sevgisi: Minik Okurlar, Yazar Serdar Ünsal ile Buluştu!
Sürücülere çikolata ve kolonya ikramlı trafik denetimi
Sürücülere çikolata ve kolonya ikramlı trafik denetimi
Başkan Sekmen: "Enerji bağımsızlığı yolunda kararlılıkla ilerliyoruz"
Başkan Sekmen: "Enerji bağımsızlığı yolunda kararlılıkla...
Kilimler kadınların eliyle sonraki nesillere aktarılıyor
Kilimler kadınların eliyle sonraki nesillere aktarılıyor
İnci kefalinin Van Gölü'nden tatlı sulara göçü devam ediyor
İnci kefalinin Van Gölü'nden tatlı sulara göçü devam ediyor
İyi ki Varsın Cantürk Alagöz
İyi ki Varsın Cantürk Alagöz

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.