Kış şartlarından olumsuz yönde etkilenen anıt müzede bina içinde sıvaların yer yer döküldüğünü ve mermerlerin yerinden oynadığını belirten ilimiz Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, “anıt müzenin restorasyo- nu için bakanlıktan geçen yıl ödenek talep ettiklerini ve buna ilişkin cevap beklediklerini” söyledi.  
 İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, “bina içinde gerekli zaruri tadilatın ise İl Özel İdaresi''nin desteğiyle en kısa zamanda yapılacağını” belirtti.
 İl Müdürü Er, “2005 yılında 125 bin YTL harcanarak restore edilen anıt müzede şu anda çevre düzenlemesiyle beraber çimlendirme çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.
 İl Müdürü Er, “anıt müzenin resmi müze statüsüne kavuşturulması için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü''ne bağlanması için teklifte bulunduklarını, olumlu cevap gelmesi halinde anıt müzenin işlevinin artacağını” söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi