Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince, düzensiz göçmen hareketliliğinin men ve takibine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre; 14 Aralık 2025 tarihinde 06 plakalı bir Ford Connect aracın, düzensiz göçmenleri kırsal alandan alarak batı illerine götüreceği yönünde tespitlerde bulunuldu. Yapılan istihbari çalışmaların ardından söz konusu araç, uygulama noktasında durduruldu.
Araçta yapılan kontrollerde 12 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 organizatör yakalandı.
Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Iğdır Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilerek deport edilmek üzere gönderildi. Olayla bağlantılı organizatörler hakkında ise adli işlem başlatıldı.
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.



