Bitlis'in Tatvan ile Hizan ilçelerini birbirine bağlayan kara yolu üzerinde yer alan Güzeldere menderesleri, etkili olan kar yağışıyla birlikte adeta kartpostallık manzaralara sahne oldu.

Beyaza bürünen dağlar arasında kıvrıla kıvrıla uzanan menderesler, doğaseverlerin ve sürücülerin ilgisini çekti. Karla kaplanan vadide ortaya çıkan eşsiz görüntüler, bölgenin doğal güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 'Karla mücadelede 7/24 teyakkuz halindeyiz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 'Karla mücadelede 7/24 teyakkuz halindeyiz'
İçeriği Görüntüle

Önemli kış turizm destinasyonlarından olan Bitlis ve ilçeleri, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanarak kartpostallık görüntüler oluşturdu. Özellikle Tatvan-Hizan yolu üzerinde bulunan ve her mevsim ayrı bir güzellik oluşturan Güzeldere Vadisindeki menderesler, şimdilerde etkisini arttıran kar yağışıyla birlikte kartpostallık manzaralar oluşturuyor.

Kaynak: İHA