Kurtgan, ayın biri itibarıyla süte yeni bir zam geldiğini belirterek, “İnek sütüne 3 lira zam yapıldı. Şu anda inek sütünün litresi 30 lira, manda sütünün litresi ise 105 lira oldu.” dedi.

Artan fiyatların vatandaşın alım gücünü ciddi şekilde düşürdüğünü ifade eden Kurtgan, her zam sonrası satışların gerilediğini vurguladı. “Her fiyat artışı satışlarımızı düşürüyor. Vatandaş artık ihtiyaçlarını daha az almaya başladı. Bu durum biz esnafı da doğrudan etkiliyor” diye konuştu.
Girdi maliyetlerindeki artışın kaçınılmaz olarak fiyatlara yansıdığını belirten Kurtgan, hem üretici hem de satıcı kesimin zor bir dönemden geçtiğini dile getirdi.
Kaymak satıcısı İsmail Kalem” fiyatlarla ancak kendimiz kurtarıyoruz eski durum yoktur. Kazanıyoruz çok şükür idare ediyoruz irfan başkanımızın sayesinde devamlı zam yapıyor ayakta durmaya çalışıyoruz manda sütünün fiyatı 100 tl filan. ”dedi.

İrfan Kurtgan, ”Ayın biri itibarıyla süte 3 lira zam gelmiştir. Çiğ sütü dükkanlarda fiyatı 3 lira artırarak 30 lira olmuştur inek sütü 30 manda sütü 105 lira olmuştur. Fiyat artışları tabi ki işimizi düşürüyor. Yani insanların maaşını artırmaktansa alım gücünü artırmak yükseltmek daha iyi bence fiyat artışına vatandaşlarda herkes itiraz ediyor. Bu fiyat geçişlerinde biz her zaman müşteri kayıp ediyoruz. Benim tavsiyem insanların alım gücünü artırmak enflasyonu düşürmek. Kiraları düşürmek ev kiraları olsun doğalgaz olsun benzin olsun bunlar düşerse ister istemez alım gücü yükselir. Fiyatlarda bu kadar yükselmez. Dükkan kiram 240 vergisini de yeni çıkan kararla kiracı ödeyecek. Çiftçide memnun değil onunda aldığı yem, işçi maliyeti çok yüksek olduğu için zarar ediyor ithal yem saman mazot yüksek böyle giderse üretim biter. “şeklinde konuştu..



