1-27 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, yem, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretimini ve satışını yapan işletmeler mercek altına alındı.
Bu kapsamda yapılan 183 denetim sonucunda, kurallara aykırı hareket ettiği tespit edilen 2 işletmeye idari yaptırım kararı uygulandı. Denetimlerin amacı, halk sağlığını korumak ve güvenli gıda tüketimini sağlamak olarak belirtildi.
Ayrıca, tüketicilerin şikâyetlerini bildirebileceği Alo 174 Gıda Hattı üzerinden gelen 6 başvuru değerlendirilerek gerekli incelemeler yapıldı.
Yetkililer, gıda güvenliği konusunda hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerini vurgularken, vatandaşların da şüpheli durumları bildirmesi konusunda duyarlı olmalarını istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: