Iğdır Üniversitesi’nin desteğiyle, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) iş birliğinde düzenlenen “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı, İl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Manevi atmosferin yüksek olduğu programa mülki idare amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Protokol ve Vatandaşlar Tek Yürek Oldu
Program; Iğdır Valisi Ercan Turan, Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Şimşek, il protokolü, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.
“Mekke ve Kudüs Bir Bütündür”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Ercan Turan, günün anlam ve önemine dikkat çekerek selamlama konuşması yaptı. Ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Zahit Demirel, Mekke’nin Fethi’nin İslam tarihindeki stratejik ve manevi önemini anlatan kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Mekke ile Kudüs arasındaki kopmaz bağa vurgu yapıldı.
Gençlerin Siyer Başarısı Ödüllendirildi
Gecede Mekke ve Kudüs temalı şiirler okunurken, sinevizyon gösterimleri ile fetih ruhu görsel bir şölenle izleyicilere aktarıldı. Programın en heyecan verici anlarından biri ise Siyer-i Nebi Yarışması’nın ödül töreni oldu. Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatını öğrenme yolunda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Program, toplu fotoğraf çekimi ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.






