77 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Edinilen bilgilere göre, şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde toplam 77 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının yer yer yüksek seviyelere ulaştığı bölgelerde, vatandaşların şehre erişimi kesildi.
424 Kilometrelik Yol Ağında Dev Operasyon
Iğdır İl Özel İdaresi, kapalı olan 424 kilometrelik yol ağını yeniden trafiğe açmak için düğmeye bastı. Zorlu hava şartlarına rağmen yürütülen çalışmalar kapsamında:
8 ayrı ekip farklı bölgelerde eş zamanlı olarak görev yapıyor.
Kar küreme araçları ve iş makineleri, tipi nedeniyle sürekli kapanan yollarda hummalı bir çalışma yürütüyor.
Ekipler, görüş mesafesinin düştüğü ve dondurucu soğuğun etkili olduğu noktalarda “mesai mefhumu gözetmeksizin” görev yapıyor.

“Mağduriyet Yaşanmaması İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının sadece yol açma değil, aynı zamanda olası acil durumlara (sağlık, gıda vb.) müdahale kapasitesini koruma amacı taşıdığı belirtildi. Ekiplerin, ulaşım tamamen normale dönene kadar sahadaki mesaisine ara vermeden devam edeceği vurgulandı.
Özellikle yüksek kesimlerde seyahat edecek sürücülerin; zincir, çekme halatı ve takoz bulundurması konusunda uyarılar yapıldı.




