Iğdır Azerbaycan Evi, 2026 yılına sanat dolu bir başlangıç yaptı. Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir Acar tarafından organize edilen ve yılın ilk büyük kültür etkinliği olma özelliği taşıyan şiir dinletisi, katılımcılardan tam not aldı.

Şairler ve Yazarlar Gönül Köprüsü Kurdu
Bölgenin tanınmış şair ve yazarlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yerel kültürün ve bölge insanının derin duygularını yansıtan özel eserler seslendirildi. Gecenin açılışını, Yazar ve Şair Emir Şıktaş kendine has üslubuyla okuduğu “Hoş Geldiniz” şiiriyle yaptı.
Ardından sahne alan şairler, Türk dünyasının ortak paydalarını ve Anadolu’nun ruhunu yansıtan mısralarıyla izleyicileri edebi bir yolculuğuna çıkardı.

Müzik ve Edebiyatın Eşsiz Uyumu
Gecenin en dikkat çeken unsuru, şiirlere eşlik eden canlı müzik dinletisi oldu. Şiirlerin ritmiyle harmanlanan ezgiler, salonda duygu dolu bir atmosfer oluşturdu. Şairlerin performansı ve müziğin derinliği birleşince, izleyiciler sanatçıları program sonunda ayakta alkışladı.

“Şiir Bizim Kadim Hafızamızdır”
Etkinlikte konuşan Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir Acar, Türk dünyasının kültürel birliğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bugün burada yalnızca şiir dinlemek için değil; ortak bir kültürün, ortak bir tarihin ve aynı gönül coğrafyasının sesi olmak için bir araya geldik. Türk Dünyası; diliyle, sazıyla, sözüyle asırlardır aynı duyguları dile getirmiştir. Şiir bizim için sadece bir edebiyat türü değil; sevinci, hüznü ve umudu anlatan kadim bir hafızadır.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Tam Destek
Etkinlik sonrası memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, Iğdır’ın sosyal yaşamına renk katan bu tür organizasyonların daha sık yapılması gerektiğini belirtti. Sanatseverler, bu anlamlı buluşmaya öncülük eden Ziya Zakir Acar ve ekibine teşekkür ederek, kültürel etkinliklerin şehrin sosyal dokusu için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.





