• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
11:37
Iğdır Tuz Mağarası'nın bayram tatillerinde yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
11:28
Göç Eden Leylekler Iğdır'a Geri Döndü, Yuvalarını Onarmaya Başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Ekrem BAYDAR
  3. SAYIN FERDİ TURANLA SÖYLEŞİ
Yayınlanma: 08 Aralık 2020 - 00:00

SAYIN FERDİ TURANLA SÖYLEŞİ

08 Aralık 2020 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ekrem BAYDAR
Ekrem BAYDAR

SAYIN FERDİ TURANLA SÖYLEŞİ
Sayın Ferdi Turan’ı belediye başkanı yardımcılığına kayyum olarak atamasından dolayı kendisini hem tebrik etmek, hem de belediye ve belediyecilik konusunda görüş ve düşüncelerini almak, için sohbet etmek istedim ve bu sohbetin içeriğini de siz okurlarla paylaşmak istedim.
- Sayın Başkanım atanmanızdan dolayı sizi bir kez daha kutluyor. Bundan sonraki çalışmalarınız için de başarılar diliyorum. İzin verirseniz bir iki soru sormak istiyorum.
- Buyurun sizi dinliyorum.
- Başkanım bildiğim kadarıyla siz ilk defa sorumluluğu ağır olan bürokratik bir görevle görevlendirildiniz. Ne düşünüyorsunuz?
- Dediğiniz gibi üstlendiğim görev, sorumluluğu oldukça ağır olan bir görevdir. Bu sorumluluk bir veya birkaç kişiye karşı değil, bir bütün olarak Iğdır’a, Iğdır halkına ve Iğdır da yaşamını sürdüren herkese ve her kesime karşı bir görev sorumluluğudur. Iğdır’a yabancı değilim, Iğdır halkına yabancı değilim, Iğdır beni bilir, ben de Iğdır’ı biliyorum. Bu nedenle kendimi Iğdır’ın sosyal ve siyasal sorunlarına karşı yabancı hissetmiyorum. Bu konuda Sayın Valimiz Belediye Başkanımız başta olmak üzere, tüm belediye çalışanlarımızla birlikte, halkımıza ayırım gözetmeksizin hizmet etmeye devam edeceğiz. Varsa noksanlarımız onları da halkımızla birlikte tamamlamaya
çalışacağız. Bu hizmet ve çalışmalarımızda asla sosyal ve siyasal ayrım diye bir düşüncemiz olamaz.
- Sosyal dediniz de başkanım aklıma geldi. Sizce sosyal belediyecilik nedir ne amaçlıyor, görevi nedir?
- Şöyle söyleyeyim; Sosyal belediyeciliğin en önemli görevi ya da işlevi, sorumlu olduğu kentin, şehrin, ilin, ilçenin, beldenin, temizlik, imar, ulaşım, alt ve üst yapı çalışmalarının yanında, sosyal ve kültürel çalışmalara da önem vermektir. Sosyal belediyecilik, yönetimlerin yereldeki en önemli kolu ve temsilcisidir. Biz de bu sorumluluğumuzun bilincinde, Sayın Valimizin başkanlığında çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu çalışmalarımız insan odaklı olacaktır.
- Iğdır oldum olası belediye seçimlerinde hep ırkçı ve tek taraflı davranmıştır, sandığa da bu şekilde yansımıştır. Seçmen belediyecilikte ortak bir birliktelik ve bilinçle hareket etmemiştir. Siz şu anda kayyumsunuz bir nevi tarafsızsınız, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- Bu siyasi yara, Iğdır’da oldum olası vardır. Açık konuşmak gerekirse belediye seçimlerinde Ağırlıklı olarak Kürtler ve Azeri Türkleri hiçbir zaman ortak hareket etmemişlerdir. Iğdır için ve Iğdır’ın geleceği için değil, kim olursa olsun yeter ki benden olsun mantığı ile hareket etmiştir. Bu düşünce de Iğdır olarak bizleri şehir olarak hep geride bırakmıştır. Bir nevi bulanık suda balık avlamaya çalışıp durmuşuz. Kısaca toplumcu, insan odaklı bir belediyecilik seçimi yapamamışız.
Bu düşünce ve davranışları da göz önüne alarak, Sayın Valimizin de başkanlığında barışçıl, insan odaklı, tüm kesimlere hitap edebilecek bir belediyecilik örneği sunmak temel amacımızdır.
Halkımız için ve halkımızla birlikte yaşanabilir bir Iğdır, katılımcı, tüm seçmenleriyle barışık bir hizmet ve birlikte yönetme arzusu ile çalışmak istiyoruz.
- Şu anda belediye olarak bu günkü ve yarınki Iğdır’a bakınca nasıl görüyorsunuz?
- Iğdır coğrafi konum olarak sosyal ve zengin bir kültür birliğine sahiptir. Üç ülkenin sosyal ve kültür birliğinin etkisiyle yoğrulmuş olmasına rağmen bu avantajını bu güne kadar kullanamamıştır.
Belediye olarak toplumsal çıkarlar korunmamıştır. Üç ülkeye sınır bu ilin konumu coğrafyamızda hiçbir ilde yoktur. Bir yanımızda İran, bir yanımızda Ermenistan, bir yanımızda Nahçıvan var. Iğdır kollarını açmış bu üç ülkeye gel gel diye çağrı yapmaktadır. Ne yazık ki bu çağrıya kimse kulak asmamıştır bu güne kadar. Bu gün Nahçıvan, yarın İran Boralan Kapısı, Ermeniler akılcı, geleceğe dönük düşünseler ve Azerbaycan’la kalıcı bir barış antlaşması yaparlarsa Alican sınır kapısının da açılması uzak bir ihtimal değil. O zaman Iğdır, diğer illerin ve komşu devletlerin cazibe merkezi haline gelecektir. Bu alanda geleceğe yönelik öngörülü projeler geliştirmeliyiz. Bu bakış belediye olarak bize birtakım tarihi sorumluluklar da yüklenmektedir. Birlikte yönetmek ve birlikte başarmak ilkesiyle hareket edersek, Iğdır’ı layık olduğu yere taşıyacak ve bizden sonraki nesillere övgüyle teslim ederiz. Bu da ortak akıl ve ortak birliktelikle gerçekleşir düşüncesindeyim.
- Bu günün yarına ışık tutması için aklınızda birtakım çalışmalar ya da projeler var mı?
- Son zamanlarda Iğdır, çevre il ve ilçelerden, köylerden, kırsaldan hayli göç almaktadır. Özellikle kırsaldan gelen vatandaşlarımızı kent kültürüne adapte etmek için birtakım çalışmalar yapmalıyız.
Bu nedenle hızla çoğalan bir nüfus yoğunluğu vardır. Bu yoğunluğa cevap verecek sosyal çalışmaların yanında kültürel çalışmalara da ihtiyaç vardır. Bu yoğunluktan meydana gelebilecek sorunlara belediye olarak çözüm bulmak için üzerimize düşen ne varsa gereğini yerine getirmek zorundayız. Artan nüfus yoğunluğu, işsizlik sorunu, temizlik sorunu, trafik sorunu ve benzeri sorunları da beraberinde getirmektedir. Kaldırımların işgali, sergicilerin çokluğu bazı cadde ve sokakların işgalden dolayı yaya trafiğine engeli, dilencileri çokluğu, yaşanabilir bir şehre gölge düşürmektedir. Bu gibi sorunların çözümü belediye olarak önceliğimizdir.
- Bu çalışma ve düşünceleriniz hakkında Sayın Valimizin bakışı nedir?
- Sayın Valimizin de bu düşüncelerde olduğunu ve bu düşüncelerimi paylaşacağına inanıyorum.
Çünkü sayın valimizin de düşünceleri halk odaklı ve halkla birlikte çalışmaktan yanadır.
- Evet, haklısınız, Sayın Valimiz Belediye Başkanımızı birkaç defa sahada gördüm. Esnaflarla ve vatandaşlarla olan diyalogu, samimiyeti ve güler yüzlülüğü vatandaşa güven vermektedir. Bu samimi ve içten davranışlarına bizzat şahit oldum. Özellikle bu pandemi döneminde bizzat sahada olması ve vatandaşları bir arkadaş gibi uyarması vatandaşlar tarafından övgü ve memnuniyetle karşılanmaktadır.
- Bunların dışında Iğdır’da farkındalık yaratacak başka çalışma veya projeleriniz var mı?
- Şehrin kanalizasyon ve içme suyu problemlerini çözüme kavuşturmak önceliklerimiz arasındadır. Kısaca belirtmek gerekirse, otogar, sebze hali, yeni belediye binasının yapımı, eşsiz bir güzelliğe sahip ve türünün benzeri olmayan, Millet Bahçesinin yapımı ve bir an önce halkımızın hizmetine sunulması, Haydar Aliyev Parkının yeniden düzenlenerek insanlarımızın hizmetine sunulması Önceliklerimizdendir. Ayrıca Yeşil Kuşak Projesi olarak adlandırdığımız bir projemiz daha var. Devlet Hastanesinden başlayıp, DSİ’ ye kadar giden yol boyunca ve oradan İskender Iğdır Caddesine uzanan kanal boyunca asfaltlama, park, ağaçlandırma ve bisiklet yolu projemiz
yanında, şehrin uygun yerlerine park yapımı ve eski parklarımızı da yenileme gibi çalışmalarımız da vardır. Allah nasip ederse, Sayın Valimizin başkanlığında ve tüm belediye çalışanlarımızla birlikte 2021 yılı içinde insanlarımızın hizmetine sunacağız.
- Evet, Sayın Başkanım bana değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Bir hayli bilgilendim ve bu bilgileri izniniz olursa vatandaşlarımızla da paylaşacağım.
- Ben de çok teşekkür ederim en azından düşüncelerimizi paylaşma ortamı yarattınız. Tekrar teşekkür ederim, Sağ olun değerli hocam.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  •   KÖPRÜLERİ YIKMAYALIM - 25 Aralık 2024
  •       TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİM - 09 Aralık 2024
  • SAHİPSİZ IĞDIR - 06 Ekim 2023
  • YETER ARTIK UYAN IĞDIR - 26 Nisan 2023
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ - 28 Kasım 2022
  • GİDEN IĞDIR GELECEK IĞDIR - 19 Nisan 2022
  • 2022’Yİ MUTLU YAŞAYALIM - 03 Ocak 2022
  • IĞDIRDA SİYASİ KARDEŞLİK - 08 Şubat 2021
  • GÖREVLİLER VE GÖNÜLLÜLER - 01 Şubat 2021
  • YÜZÜNÜ GELECEĞE DÖN IĞDIR - 05 Ocak 2021
  • BAŞIMIZA GELENLER! - 26 Ekim 2020
  • ESKİYE ÖZLEMİM VAR - 06 Temmuz 2020
  • AH IĞDIR AH! - 11 Haziran 2020
  • BÖBÜRLENME EY FANİ - 13 Mayıs 2020
  • BİR TOKATLA GELEN BAŞKANLIK - 28 Ocak 2020
  • IĞDIR’IN BELEDİYE SEÇİM ANALİZİ - 28 Mart 2019
  • IĞDIRDA YEREL SEÇİMKULİSLERİDEN BİR KESİT - 22 Mart 2019
  • IĞDIRIN SİYASİ YARASI IRKÇILIK - 25 Aralık 2018
  • IĞDIR'DA 24 HAZİRAN SEÇİMİNİN PERDE ARKASI - 01 Ağustos 2018
  • GEÇMİŞE GERİ DÖNMEK - 14 Aralık 2017
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Köşe Yazarları
Cabbar ŞIKTAŞ
Cabbar ŞIKTAŞ
AZERBAYCAN RÜZGARI
Dr. Cengiz Çelik
Dr. Cengiz Çelik
IĞDIR SINIRI ve NÜKLEER SANTRAL TEHDİDİ
Ziya Zakir ACAR
Ziya Zakir ACAR
ERMENİLERİN TÜRKLERE UYGULADIKLARI SOYKIIRMLAR
Serdar ÜNSAL
Serdar ÜNSAL
NEVRUZ BAYRAMI GELENEĞİNİN EN GÜZEL UNSURU" BAYRAM PAYI"
Arslantürk AKYILDIZ
Arslantürk AKYILDIZ
BAHARIN MÜJDECİSİ NEVRUZ
Ekrem BAYDAR
Ekrem BAYDAR
  KÖPRÜLERİ YIKMAYALIM
Çok Okunan Haberler
Genç İş İnsanı Adem Güner Hayatını Kaybetti
Genç İş İnsanı Adem Güner Hayatını Kaybetti
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Cantürk Alagöz’den Iğdır FK Futbolcularına Veda
Cantürk Alagöz’den Iğdır FK Futbolcularına Veda
Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.