İlimizde Lavaşcı  Seyit "  adı  ile  ün  salan   Yakup  Karadağ, iş yerinin önüne tandır kurarak açık havada  gece lavaş pişirip satıyor.
                 On beş yıldır Iğdırlılara lavaş ekmeği satarak geçimini sağlayan   Yakup  Karadağ " Havalar çok sıcak geçiyor. Ateşin önünde çalışmak zor oluyordu bende bir tandırda iş yerimin önüne geçici olarak kurdum. Sabah erken ve akşam saatlerinde tandırı yakarak lavaş pişiriyorum. Akşam saatlerinde bu yol çok kalabalık oluyor. Sıcak sıcak  vatandaşlara satış yapıyorum." dedi.
            İşini  severek  yaptığını  evlere de  servis  yaptıklarını belirten Karadağ, "Unum, hamurum  ve  tandırım  her  zaman  hazırdır.  Müşteri telefonla sipariş  verdiği  gibi  buraya  gelerek de ekmek  ala- biliyor. Beş on  dakika  içerisinde pişen  ekmekleri  sıcak  sıcak müşterilerimize veriyoruz. Müşterilerin isteği doğrultusunda bazen  çok  pişkin  bazen de normal  ölçülerde  lavaş ekmek  pişirdiğimiz  için herkes  çok  memnun  kalıyor. Un  ve  hamur hazırlığı  tamamen  hijyen  ortamda  yapılıyor. Hamur  açmayı da müşterinin  gözü  önünde  yapıyorum.  Bu  nedenle yaptığımız  işe  tüm  Iğdırlılar  güveniyor."  dedi.
        Tüm müşterilerini güleryüzle karşılayan "Lavaşcı seyit"'', vizyon  ve  misyonunu da  belirlemiş.  İş yerine astığı  küçük levhada her şeyi  özetlemiş:
Ne  yersen ye
Asit  yapar  ağzında.
Bu  yemekler  diş  çürütür
Lavaş  yoksa  yanında…
Kaynak: Haber Merkezi