Sahada berabere kaldığımız gibi tribünlerde de berabere kaldık.
Çünkü taraftar sayısı azdı, ancak daha fazla olmaması için de bir sebep yoktu. Günlerden pazar, saat 16.00, hava güneşliydi. Hiçbir olumsuzluk olmamasına rağmen stadyum arzu edilen doluluğa ulaşamadı.
Devletin Valisi M. Fırat Taşolar, yine kimselere haber vermeden taraftar grubunun içine girerek Alagöz Holding Iğdır FK takımımızı, şehrimizin gururunu desteklemek için Ova Beyleri taraftar grubunun gençleriyle birlikte tezahürat yaptı.
Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor: 200 bin nüfuslu bir ilin 1. Lig’de mücadele eden bir takımı var. Birtakım talihsizlikler sebebiyle Süper Lig’e çıkamamış olabilir; ancak Süper Lig’deki futbolcuların forma giymek isteyeceği bir kulüp var, o da Iğdır’ın takımıdır. Alagöz Holding Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz, Türkiye’de az rastlanır bir kulüp kurmuş, güçlü bir altyapı oluşturmuş ve önemli bir başarı çıtası yakalamıştır.
Altyapıda U19 ve U17 takımlarımız başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye Şampiyonası’nda play-off oynayacaklar ve bu gençler Iğdır’ın evlatlarıdır.
Eksikler ve hatalar elbette olacaktır; ancak Iğdır adına gerçekten gurur duyulacak bir takımımız var ve önemli bir başarı elde edilmiştir. İki yıldır 1. Lig’de mücadele eden Alagöz Holding Iğdır FK, BAL Ligi’nden çıkarak toplamda 4 yılda bu başarıyı yakalamıştır.
Birçok metropol şehrin böyle bir takımı bulunmamaktadır. Takıma ve altyapıya büyük destek veren Cantürk Alagöz, şehrimizin en önemli kazanımlarından biri olan stadyumun da Iğdır’a kazandırılmasına öncülük etmiştir. Stadyuma yapılan birçok yatırıma katkı sağlamış ve şehrimize modern bir tesis armağan edilmiştir.
Yani şehrin, takımına sahip çıkması, destek olması ve omuz vermesi gerekmektedir.



