Iğdır’da önemli bir sorun olan İdare Mahkemesi’nin kurulmasının ardından bir mesaj yayımlayan Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, ilin sorunlarını dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet Bakanı Akın Gürlek’e teşekkür etti.
AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“IĞDIR’IMIZA HAYIRLI OLSUN
Iğdır İdare Mahkemesi kuruluyor!
Iğdır’ımızın adalete erişimini kolaylaştıracak, yargı hizmetlerinin daha hızlı ve etkin yürütülmesine önemli katkı sağlayacak Iğdır İdare Mahkemesi’nin kurulması, 11 Eylül 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararla resmiyet kazanmıştır.
Bu önemli karar; Iğdır’ımızın kamu hizmetlerinde daha güçlü bir noktaya gelmesi ve hemşehrilerimizin adalet hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi açısından son derece kıymetlidir.
Bu vesileyle, Iğdır’ımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini dikkate alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.
Kararın hayata geçirilmesindeki katkıları ve hassasiyetleri dolayısıyla Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’e ve Adalet Bakanlığımızın kıymetli bürokratlarına teşekkür ediyorum.
Iğdır’ımız için çalışmaya, hemşehrilerimizin taleplerini Ankara’da güçlü şekilde takip etmeye ve şehrimizin ihtiyaçlarının karşılanması için gayret göstermeye devam edeceğiz.
Iğdır İdare Mahkememiz ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.”



