• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Tuzluca’da Aşura Merasimi Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Hocalı Şehitlerinin 33. Yıldönümü Iğdır'da anıldı.
Genel Haber
Yayınlanma: 25 Şubat 2025 - 08:27

Hocalı Şehitlerinin 33. Yıldönümü Iğdır'da anıldı.

              Iğdır'da, 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı kentinde gerçekleştirilen katliamda şehit olanlar törenle anıldı.

Genel Haber
25 Şubat 2025 - 08:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hocalı Şehitlerinin 33. Yıldönümü Iğdır’da anıldı.
                   Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır Şubesi tarafından Haydar Aliyev Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen Hocalı Soykırımı'nı anma programı, saygı duruşu ve Türkiye ile Azerbaycan milli marşlarının okunmasının ardından Hocalı soykırımını anlatan film ile devam etti.
                   Programda konuşan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, " Hocalı denince aklıma Şubat ayının soğuk bir gecesi gelir, Hocalı denince aklıma masum silahsız insanların soykırıma uğraması gelir. Gözü gönmüş Türk düşmanı olan Ermeniler, Rusların desteği ile Hocalı’da bir katliam yapmışlardır. Masum silahsız insanları öldürmüşlerdir. Bu soykırım tarihe Ermenilerin yaptığı soykırım olarak geçmiştir. Maalesef Hocalı ’da yapılan bu soykırımı Hür dünya seyretmiştir. Hocalıya adalet istiyoruz. Hocalı soykırım olarak tanınsın. 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kapkara bir sayfadır. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler 1915-1920 yılları arasında Anadolu’da Iğdır’ın Hakmehmet, Oba, Gedikli köylerinde katliam yapmışlardır. İnsanları diri diri su kuyularına doldurmuşlar tandır damlalarında yakmışlardır. Ermenilerin sözde soykırım yalanlarını çürütmeliyiz 1915-1920 yıllarında katliam yapan Ermenilerin torunları da  26 Şubat 1992 yılında da düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır. Bu katliama da insan hakları dünya insanlığı seyirci kalmıştır. Hocalı soykırımını unutmadık unutmayacağız. Allah’a şükür bugün Hocalı’da Üç renkli Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. Hocalı özgürdür. Karabağ özgürdür.Programımıza destek veren Sayın Milletvekilimiz Cantürk Alagöz’e  ve Gülşen Giyime teşekkür ederim””dedi.      


                 Okul müdürü Yavuz Bağcı ‘da, “Hocalı’da Ermeniler bir soykırım yapmıştır. Masum insanları öldürmüştür hem de işkencelerle Türk Milleti Olarak Hocalı soykırımını unutmadık unutmayacağız. Ermenilerin Türk milletine yaptığı mezalim, zulmü hiçbir millet tarafından Türk toplumuna yapmamıştır. Hocalının soykırım olma sebebi biliyorsunuz ülkeler bir biriyle savaşır .Savaş hayatın gerçekleridir asker askere  savaşır ama çoluk çocukla savaşılmaz Ermeniler çoluk çocukla savaşmış onlara soykırım uygulamıştır. Asker yerine savunmasız insanlara saldırmak bir soykırımdır. Azerbaycan Karabağ zaferi savaşında çoluk çocuğa dokunmamıştır. Savunmasız Ermenileri güvenli yerlere göndermiştir. Gerçekten de Ermenilerin bu acımasızlığı bu caniliği tarih tarafından tescillenmiştir. Bunları unutmamamız lazımdır. Güçlü olmalıyız” Şeklinde konuştu.
                    Programa Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, İlteriş Taşkınsu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
                     Program, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından 11 yıldan beri düzenlenen Hocalı konulu yarışmada dereceğe giren  şiirde birinci olan Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi öğrencisi Sedanur Manaz, kompozisyon çalışmasında birinci olan Haydar Aliyev Fen  Lisesi öğrencisi  Zeynep Kübra  Ada şiir ve kompozisyonlarını okudular. 
                 Öykü yarışması birincisi Milli Eğitim Vakfı Anadolu lisesi öğrencisi Sıla Angay , resim yarışması birincisi 15 Temmuz Şehitleri Anadolu lisesi öğrencisi Selin Ünlü,  şiiri yarışmasında  ikinci olan MEV Anadolu lisesinden  Elifsu Coşar,şiir yarışmasında üçüncü  olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinden  Esrin Bağcı,şiir yarışmasında 4. Olan 125. Yıl Lisesinden  Zeynep Naz Özcan , kompozisyon yarışmasında  ikinci olan  Haydar Aliyev Fen lisesinden  Zeynep Dik ,kompozisyon yarışmasın üçüncü olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu lisesinden   Ecrin Bağcı, kompozisyon yarışmasında dördüncü olan  Iğdır Anadolu Lisesi öğrencisi Havin Yıldırım, kompozisyon yarışmasında 5. Olan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Fatime Sena Göleli, Resim yarışmasında 2. Olan  Haydar Aliyev Fen  Lisesi öğrencisi  Zeynep Aşına Arat 3. olan Milli Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi öğrencisi Hiranur Yaycılı ödüllerini aldılar.

Allahverdi Şıktaş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tuzluca’da Aşura Merasimi Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Tuzluca’da Aşura Merasimi Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Göçmen Kaçakçılığı Bir Kamu Görevlisi Tutuklandı
Göçmen Kaçakçılığı Bir Kamu Görevlisi Tutuklandı
Yayladağı'nda ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Yayladağı'nda ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Milletvekili Cantürk Alagöz’den Aşura Günü Mesajı
Milletvekili Cantürk Alagöz’den Aşura Günü Mesajı
Son Haberler
Tuzluca’da Aşura Merasimi Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Tuzluca’da Aşura Merasimi Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Göçmen Kaçakçılığı Bir Kamu Görevlisi Tutuklandı
Göçmen Kaçakçılığı Bir Kamu Görevlisi Tutuklandı
Iğdır Polisi Uyuşturucuya Göz Açtırmıyor: 344 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
Iğdır Polisi Uyuşturucuya Göz Açtırmıyor: 344 Kilo Metamfetamin...
Yayladağı'nda ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Yayladağı'nda ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Aydın'ın demir ayağı Ceylin, Türkiye Şampiyonu oldu
Aydın'ın demir ayağı Ceylin, Türkiye Şampiyonu oldu
TBMM’de Hocalı Soykırımı Anma Programı Düzenlendi
TBMM’de Hocalı Soykırımı Anma Programı Düzenlendi

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.