“Ses Ver, Güç Ver, Destek Ver: Şiddeti Durdurmak Mümkün!” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda büyük ilgi gördü.
Program; panel, konser ve resim sergisinden oluşan zengin bir içerikle katılımcılara hem farkındalık hem de güçlü bir dayanışma çağrısı sundu.

KADEM ve KAÇUM Ortak Organizasyonuyla Panel Gerçekleştirildi
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Neşide Yıldırım’ın yaptığı panelde, şiddetin toplum, aile ve kadın sağlığı üzerindeki etkileri çok yönlü bir bakış açısıyla ele alındı.
Konuşmacılar: Prof. Dr. Özlem Karabulutlu – Kadına Şiddet Topluma Şiddettir: Şiddetin Kadın Sağlığına Etkileri Hatice Köseoğlu (Iğdır İl Müftü Yardımcısı) – Şiddet, İnancın Değil Cehaletin Ürünüdür. Ayça Bağcitek (KADEM İl Temsilcisi) – Eşitlik İçin Yan Yana: KADEM’in Mücadele Duruşu .Ayşegül Korhan (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Temsilcisi) – Güven, Dayanışma ve Destek: Şiddetsiz Bir Yaşam İçin ŞÖNİM .
Panelde, kurumların ortak hareket etmesinin şiddetle mücadelede kritik rol oynadığı vurgulandı.

Konser: Sanatın Gücüyle Farkındalık
Program kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Mammadaliyev ve Müzikoloji Bölümü Korosu sahne aldı. Sunulan müzikal performans, katılımcılardan tam not aldı.

KADEM–KAÇUM İş Birliğiyle Açılan Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü
Sergi;Doç. Dr. Abdül Tekin (Düzenleme – Sergi),Dr. Öğr. Ü. Sıddık Turan ve
Öğr. Gör. Akif Bayrak (Küratör – Sergi) tarafından hazırlanarak sanatın şiddete karşı güçlü bir söz söyleme biçimi olabileceğini gözler önüne serdi.
Sergide çok sayıda akademisyen ve sanatçının eserleri yer aldı. Ayrıca gerçekleştirilen Workshop oturumlarıyla katılımcılar üretim sürecine dahil oldu.
“Birlikte Güçlüyüz” Mesajı
KAÇUM Müdürü Öğr. Gör. Öznur Özdemir Gökmen, program sonunda yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bu organizasyonu KADEM ile güçlü bir iş birliği içerisinde gerçekleştirdik. Çünkü şiddetle mücadele ancak dayanışma, iş birliği ve toplumsal farkındalıkla mümkündür. Bugün burada bu birlikteliğin değerini bir kez daha gördük.”





