22 Ekim 2025 tarihinde Birlik Başkanı Servet Kulu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Iğdır Ziraat Odası Başkanı Tugay Bağrı, Iğdır Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe, üreticilerden Hükümdar Arat, Süleyman Gürel, Zeki Yöndem, Mustafa Aslan, Tanju Eyrice, Nebi Işık ve çok sayıda süt üreticisi katıldı.
Toplantıda, süt fiyatlarının düşük seyretmesinin hayvancılığı bitirme noktasına getirdiği vurgulanarak, fiyatların acilen revize edilmesi gerektiği belirtildi.
Birlik Başkanı Servet Kulu, toplantıda katılımcıların katkılarıyla süt üretim maliyetleri, peynir üretim giderleri, nakliye bedelleri, yem fiyatları ve şap hastalığı nedeniyle yaşanan mağduriyetler gibi konuların ayrıntılı şekilde ele alındığını söyledi.
Toplantı sonunda, ortak görüş olarak Damızlık Üreticileri Birliği öncülüğünde bir komisyon kurulmasına, bu komisyonun sorunları detaylı biçimde inceleyip ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına ileterek çözüm arayışına gitmesine karar verildi.
Birlikten yapılan açıklamada, “Süt üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve üretimin sürdürülebilirliği için gerekli adımların atılması en büyük temennimizdir.” ifadelerine yer verildi.