Iğdır Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Azerbaycan Kültür Merkezi iş birliğinde, iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirmek amacıyla Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar ve eşi Didem Taşolar, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Goşgar Zeynelov, Azerbaycan Büyükelçiliğine bağlı Kültür merkezi başkanı Samir Abbasov, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Azerbaycan devlet sanatçıları Gülyanaq Memmedova, İlkin Dövletov ve Elgün Guliyev sahne alarak seslendirdikleri eserlerle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Dans ekiplerinin gösterileri de büyük beğeni topladı.

Etkinlik kapsamında Azerbaycan’ın köklü kültürel mirasını yansıtan millî kıyafet defilesi de sunuldu. Geleneksel kıyafetlerin sergilendiği defile, izleyicilerden ilgi gördü.
Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının sanat ve kültür aracılığıyla pekiştirildiği programda, Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Zehra Arat da davetlilerle yakından ilgilendi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlik, iki ülke arasındaki dostluk ve kültürel dayanışmanın güzel bir örneği oldu.
Konsere emeği geçenlere teşekkür ederiz.




