İlimizde vatandaşların evde kalmaları da vaka sayılarının düşmesinde etken olurken, kentte önceki haftalarda 100 bin kişide 400,30 olan vaka sayısı düşerek, her 100 bin kişide 159,45 oldu.
"Tedbirler vaka sayısını düşürdü"
Tüm Türkiye''de olduğu gibi ilimizde 29 Nisan 2021 tarihinde saat 19.00''da başlayan tam kapanmada İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Sağlık Ekipleri ve Zabıta ekiplerinin sıkı denetiminin büyük katkısı oldu. 
Polis ekip otolarından sürekli vatandaşlardan evde kalmaları istendi. Yapılan çağrılar neticesinde vatandaşların çağrılara uyarak evlerinde kalmaları kentte son günlerde artan vaka sayılarını düşürdü.
Polis ekipleri cadde ve sokaklarda her köşe başında durarak gerek araç gerekse yayalardan izin belgesi incelemesi yaptı. 

Kaynak: Haber Merkezi