İnsanların, canlıların yaşam hakları vardır diyen Karahisarlı, “Bizler dünyada bu hakları kullanıyoruz. Hiçbir ırk diğer ırktan üstün değildir. Siyah insanda beyaz insanda aynıdır. Bu  dünyayı kuran Allah her şeyi bütün insanlar  için yaratmıştır. Bütün insanlar kendilerini özgürce ifade etmek ister. Bizler çocuklarımızı insan haklarına saygılı olarak yetiştirmeliyiz. Başkalarının özgürlüklerini engellemeliyiz. Aile içi şiddet, kadın ve çocuklara uygulanan şiddetin önüne geçmeliyiz. Bu konuda öğretmenlerimiz öğrencilerine her alanda insan haklarını öğretmelidir" dedi.
             Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğünce ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen insan hakları konulu şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri Vali S.Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Vali Yardımcısı Mitat Gözen tarafından verildi.
            Bu arada Iğdır İnsan Hakları Kurul Başkanı Mitat Gözen  yaptığı açıklamada  Iğdır ilinde hiçbir vatandaşın insan hakları konusunda kurula başvurmadığını belirtti.
Kaynak: Haber Merkezi