Iğdır valiliğinde yapılan törende yaşadıklarını anlatan Turan Mutlu Gün ,”Rampadan ağır ağır iniyordum bir anda bir araçtan silahlı kişiler indiler aracı durdurmamı istediler bende durdum. Araçtan indirdiler aracın nasıl çalıştığını sordular bende aracı siz kullanmazsınız otomatiktir dedim. Sen konuşma öldürürüz dediler. Sonra yanıma binen diğer kişiye anlattım aracı benden başka kimse kullanmaz diye .sonra bana tamam sen sür dediğimizi yapacaksın dedi. Çok güzel net Türkçe konuşuyorlardı.Tamam dedim. Bu arada araca bomba bağlıyorlardı. Iğdır üniversitesine yaklaşınca ağırlaştım bana Suveren jandarma karakoluna gireceksin dedi.bende nasıl olsa öleceğim Aracı Suverene sürmeyeyim Mehmetçikler ölmesin diye düşündüm.. Bu arada terörist bombanın kabloları ile uğraşırken silahını dizinin üstüne bıraktı. Bende el frenini ve imdat çekerek kendimi aşağı atım üniversite bahçesine girdim. Bağırarak yaklaşmayın bomba var dedim. karakola gittim durumu anlattım itfaiyede gelince tankeri söndürdük.Büyük bir facia önlenmiş oldu. 7 km alanı yakıp yıkardı. Çok mutluyum Mehmetçikleri kurtardığım için.Zaten bende ölüp gidecektim.Hiç olmasa Mehmetçiklerimiz şehit olmasın diye düşündüm ve başardım.”
Iğdır vali vekili Mevlüt Özmen’de Turan beyi kutluyorum. Büyük bir olayı önlemiş oldu. Soğukkanlılığını korumayıp aracın el frenini çekmeseydi. Karakola gitseydi büyük bir facia oluşacaktı.Hayatı pahasına Mehmetçiklerimizi koruduğu için Atom bombasından daha tesirli Patlamış olsaydı Jandarma karakolumuz,ve Kürt vatandaşların yaşadığı Suveren köyü halkı büyük zarar görecekti.Valilik olarak kendisini maddi olarak ödüllendiriyor. Plaket veriyoruz.”dedi.
Suveren Jandarma Karakol komutanı K. Başçavuş Kemal Çakır’da “Turan bey büyük bir faciayı önlemiştir. Büyük bir fedakârlık ve kahramanlık yapmıştır.. Onun sayesinde askerimiz karakolumuz kurtulmuştur.Kendisine teşekkür ederim”şeklinde konuştu.
Kahraman Şoföre Iğdır Valiliğinden Para Ödülü
Bir gurup teröristin dün LNG gazı yüklü tankerle Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı'na saldırı girişiminde bulunulmasını önleyen kahraman şoför T.M.G Iğdır vali vekili Mevlüt Özmen tarafından para ve plaketle ödüllendirildi.
Yayınlanma :
22.08.2015 05:23
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: