19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bu yıl Iğdır’da gökyüzüne taşınıyor. Iğdır Valiliği’nin destekleri ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) koordinesinde gerçekleştirilecek olan “Üç Ülke Tek Zirve Küçük Ağrı Dağı Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Tırmanışı” için hazırlıklar tamamlandı.

Zirve Yolculuğu 16 Mayıs’ta Başlıyor
Tüm lisanslı sporcuların davetli olduğu bu dev organizasyon, 16 Mayıs 2026 tarihinde saat 13:30’da sporcuların şehir merkezinde karşılanmasıyla start alacak. Kültür Merkezi Faaliyet Salonu’nda yapılacak teknik bilgilendirme toplantısının ardından sporcular, kamp alanına hareket ederek zirve öncesi son hazırlıklarını tamamlayacak.

19 Mayıs Ruhu Yüksek İrtifada
Tırmanışın en heyecan verici kısmı ise 17 Mayıs sabaha karşı saat 03:00’te başlayacak. Sporcuların saat 12:00’de zirveye ulaşması planlanıyor. Stratejik konumuyla bilinen Küçük Ağrı Dağı’nın zirvesinde şanlı Türk bayrağını dalgalandıracak olan dağcılar, aynı gün akşam saatlerinde kamp alanına dönerek katılım belgelerini alacaklar.

SERDAR ÜNSAL "24 NİSAN BİR ERMENİ VE EMPEYALİST YALANIDIR"DEDİ.
SERDAR ÜNSAL "24 NİSAN BİR ERMENİ VE EMPEYALİST YALANIDIR"DEDİ.
İçeriği Görüntüle

Profesyonel Dağcılara Davet
Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, tırmanışın profesyonel bir disiplinle gerçekleştirileceği belirtilerek şu uyarılara yer verildi:

Eğitim Şartı: Katılımcıların Dağcılık Temel Eğitimini tamamlamış olmaları zorunludur.

Ekipman ve İaşe: Sporcular, kamp ekipmanları ve gıda ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılayacaklardır.

Iğdır’ın tanıtımı ve doğa sporlarının canlandırılması açısından büyük önem taşıyan bu etkinlik, milli mücadele ruhunu Küçük Ağrı’nın 3 bin 896 metrelik zirvesinden tüm bölgeye duyuracak.

Tarih: 16-17 Mayıs 2026

Yer: Küçük Ağrı Dağı, Iğdır

Kapsam: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Paydaşlar: Iğdır Valiliği & Türkiye Dağcılık Federasyonu

PROGRAM AKIŞI

16 MAYIS
13:30 Şehir Merkezinde Sporcuların Karşılanması
14:00 Kültür Merkezi Faaliyet Salonunda Toplantı
15:00 Kamp Alanına Hareket
17:30 Kamp Alanına Varış, Çadır Kurulumu ve Konaklama

17 MAYIS

02:00 Kalkış
03:00 Tırmanış Başlangıcı
12:00 Zirve
13:00 Zirveden Dönüş
17:00 Kamp Alanına Varış ve Belge Töreni

KATILIM KOŞULLARI VE ÖNEMLİ NOTLAR

Dağcılık Temel Eğitimini tamamlamış olmak gerekmektedir.
Sporcular kamp ekipmanları ve iaşelerini kendileri temin edeceklerdir.
İLETİŞİM

Murat AKAY (TDF Iğdır İl Temsilcisi) 0533 456 00 76

Muhabir: Bekir ŞIKTAŞ