Mustafa Kemal  Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunu izleyen dönemde kadını demokratik ve modern toplumun vazgeçilmez temel taşı olarak görmüş, bu doğrultuda gerçekleştirilen büyük değişimlerle ülkemiz kadınları pek çok çağdaş ülke kadınlarından önce haklarını elde etmiş, eşit birey ve yurttaş olarak hak ettikleri yeri almışlardır. “ görüşlerine yer verdi.
    Yeşil mesajında şunları kaydetti: ”Kadın ve erkek birbirinin yardımcısı, koruyucusu ve tamamlayıcısıdır. Toplumda ve aile içinde, kadın-erkek arasında demokrasi, genel olarak insan hakları ve demokratikleşme sürecinin de  ayrılmaz bir parçasıdır. Kadınlarımızın  toplum içinde iş hayatında, siyasal ve sosyal yaşantıda daha aktif rol oynaması, hem kadının, hem erkeğin birlikte, omuz omuza  mücadelesi ile mümkün olacaktır. Kadınların  öncelikli görevlerinden biri de anneliktir. İlk eğitim verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, kız çocuklarının eğitim-öğretime kazandırılmasının ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle kız olsun, erkek olsun bütün çocukların gerekli eğitimi alması için devlet ve millet olarak hepimize büyük görev düşmektedir.
      8 Mart tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Dünya Kadınlar Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu vesile ile ülkemiz, Iğdır"ımız ve tüm dünya kadınlarının Kadınlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi