Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP MYK Üyesi Bahri Batuhan Kurban, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Erşan Balo, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Engin, belediye başkanları, Ülkü Ocakları Iğdır İl Başkanı Alparslan Çelikten, MHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Atabey, MHP’nin geçmiş dönem Iğdır Milletvekili Abbas Bozyel, geçmiş dönem MHP Iğdır İl Başkanları Cahit Erol ve Özcan Günsoy, sivil toplum kuruluşları ve sendika başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği telgrafı okudu. Ardından Terörsüz Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özdemir, konuşmasının sonunda MHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.
Daha sonra kürsüye çıkan MHP Iğdır İl Başkanı Hüseyin Ateş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün burada yalnızca bir kongre yapmak için değil; birliğimizi, beraberliğimizi ve dava şuurumuzu güçlendirmek için bir aradayız. Milliyetçi Hareket Partisi; Türk milletinin varlığına, birliğine ve geleceğine adanmış kutlu bir davadır.
Bizim yolumuz bellidir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emanet ettiği ülkü, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin gösterdiği istikamet ve Türk milletinin ali menfaatleri bizim yol haritamızdır.
Bizler makam için değil, dava için varız.
Ayrışmayı değil kucaklaşmayı, kırgınlığı değil kardeşliği büyüteceğiz.
Iğdır’ın her köşesinde daha çok çalışacak, daha çok gönüle dokunacak ve teşkilatımızı daha da güçlendireceğiz.
‘Ben’ değil, ‘biz’ diyeceğiz.
Çünkü bizim gücümüz birlik ve beraberliğimizdir.
Ve söz veriyoruz:
Daha çok çalışacağız, daha çok gönüle gireceğiz, Milliyetçi Hareket’in bayrağını Iğdır’da daha da yukarılara taşıyacağız.
Kongremizin teşkilatımıza, Iğdır’ımıza ve Milliyetçi Hareket Partimize hayırlı olmasını diliyorum.
Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ve şehit ülküdaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.
Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye sağlık ve uzun ömürler diliyorum.
Biz birlikte güçlüyüz!
Biz birlikte Milliyetçi Hareket’iz!
Biz birlikte Türkiye’yiz!
Ne mutlu Türk’üm diyene!”
MHP Iğdır 15. Olağan İl Kongresi, konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylamayla devam etti.






