• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
10:57
Karakoyunlu Ata Ocağı'dan Karakoyunlu Kaymakamına Hayırlı Olsun Ziyareti.
10:56
Uçak biletlerine yapılan zam rekor kırdı
10:15
Gençlikspor Futbol Kulübü U11 Ligi Şampiyonu Oldu
09:55
Tuzluca’da Şehit Ünal Atış Polis Merkezi Hizmete Açıldı
09:46
Kaymakam Fatih Erdoğan’dan Kerimbeyli Köyü’ne Ziyaret
09:37
Başkan Güneş ve Meclis Üyeleri Otogar’da İncelemelerde Bulundu
09:29
Vali Ercan Turan Küp Gölü’ne Tırmandı
09:28
Türk Kızılayı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İlk Yardım Bilinçlendirme Semineri
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Obama Amerikan Erdoqan ise Osmanlı sözü verdi
Genel Haber
Yayınlanma: 13 Nisan 2009 - 09:39

Obama Amerikan Erdoqan ise Osmanlı sözü verdi

    Seçim öncesi 5 defa sözlü, bir defa da yazılı olarak Ermenilere sözde soykırım yapıldığını tanıyacağını vaat eden Obama, bu hatalarını düzeltmek için kurban olarak Azerbaycan’ı seçmiştir. Son günlerde yürütülen çabalarda bunu açıkça göstermektedir.

Genel Haber
13 Nisan 2009 - 09:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Obama Amerikan Erdoqan ise Osmanlı sözü verdi
Metyu Brayzeni Baku’ye alelacele gönderilmesi de obamanın bu düşüncesini açıkça ortaya koymaktadır. Lakin unutur ki Azerbaycan halkını daha Ermeniler tam olarak yok edip bitirmediler. Doğrudur Obama’ların yürüttüğü siyasette büyük rol alan Ermeniler asırlardır Azerbaycan Türklerine karşı soykırım siyaseti yürüttüler. 1918 . yıl martın 31 inde Zengezur da Baku da Şirvan da Quba da Gencebasarda ve başka şehirlerimizde yürüttüğü soykırım, neticesinde 2 günde 300 binden fazla Azeri Türkü soykırıma maruz kalmıştır. Ermeniler sadece bizlere karşı değil Azerbaycan da yaşayan etnik kökenlileri de katlettiler. O iki gün içinde on binlerce Lezgi , Tata,Yahudi, ve Kürt milletinden olan günahsız insanlarda katledildiler. Bütün bunları tarihçiler belgelerle ispatlasalar da Dünya birliği hala susuyor. Dünya birliği aynı zamanda 91 yıl önce olan katliama göz yummakta hatta yakın tarihimizde 6 saat içinde yerle bir edilmiş Xocalı katliamını bile tanımamaktadır. Fakat Ermenilerin sözde soykırım isteklerini 19 dan fazla devlet parlamentosu tanımıştır. Amerika da bu tanıma olayına hazırlanmaktadır. Aslına bakarsak bu yalan soykırımı tanımakla dünya birliği Türkiye ye hiçbir şey yapamayacaktır. Aksine Türk devleti daha da gelişerek bölgesinin süper gücü olmuştur. Bu halde bile Türk devleti bir daha büyüklüğünü gösterip Ermenilerle istenilen zamanda bu konunun görüşülmesine hazır olduğunu arşivlerin tarihçilerin araştırmasına izin verilmesi gerektiğini talep etmektedir. Ama Ermeni öz Ermeniliğinde kalmaktadır. Arkasında gördüğü AB ve ABD den güç alarak Türkiye ye meydan okumaktadır. Öyle ki Ermenistan dış işleri bakanı Nalbendiyan Türkler bizimle hiçbir şart ileri sürmeden sınırları açmalıdır demesi de pek çok konuyu ortaya çıkarmaktadır. Bu siyaset göstermiştir ki Türkiye onları gözünün üstünde tutsa da, Ermeniler asırlardır besledikleri kinden vazgeçmeyecekler ve Türkiye’nin sözde soykırım yaptığını bütün Dünyaya kabul ettirmede yeminlidirler. Tolerans gösterildiği sanılan AB ve ABD de din kardeşlerinin yanında durmaktadır. Bunu zaman zaman ispatladılar. Şu günlerde de bu çaba içindeler. Orta Asya’dan askeri üssü çıkarılan Amerika’nın pek bağlantısının kaldığı da söylenemez, elinden alınmasına rağmen Ermenistan tarafında yer alması çok manidardır. Herkesin bildiği gibi bugün bölgesel hakimiyetini kaybetmeye başlayan Amerika Türkiye’ye muhtaçtır. En azından deniz kuvvetlerinin kullandığı araziler Türk topraklarıdır. Bu yüzden Amerika kendisini Türkiye’nin yanında göstermek zorundadır. Bu ikiyüzlülük yetmezmiş gibi kendi problemleri içinde din kardeşleri olan Ermenilerinde problemlerini halletmek istiyorlar.Yani en azından Ermenilere Karabağ topraklarını bağışlayarak onların büyük Ermenistan hayalini biraz olsun gerçekleştirmek istiyorlar.
    Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye gitmekten ve Obama ile görüşmekten kaçması bize gösterdi ki biz 100 yıl önceki Azerbaycan değiliz. Kimsenin merhametine de  ihtiyacımız yoktur. Bölgedeki nüfusumuza bakıldığında biz büyük devletlere lazımız. Bizi kazanabilmeleri için savaşa bile girmelidirler. Olabilir ki Azerbaycan’ı küçük bir devlet sayan kimseler buna gülebilir. Ama unutulmamalıdır ki küçücük bir devlet olan İsrail’e Dünyanın en büyük devletleri olan Türkiye de Rusya’da Amerika’da ve diğer Avrupa devletleri de bazen kendi arasında hesaplaşmak zorunda kalıyorlar. Bu hesaplaşmanın esas sebebi ise onların birliğidir. Haaa Obama unutma bizler sizin oyunlarınızı gördüğümüz için birleştik. Cumhurbaşkanımızın beni halkım seçti, halkımla hesaplaşmak zorundayım diyerek görüşmelere gelmemesi bu milletin birliği demektir. Eminim ki İlham Aliyevin bu jestini Erdoğan’da Gül’de destekleyeceklerdir. Din ve dil kardeşlerini sahte ikiyüzlü sözde Ermeni soykırımı oyununa satmayacaklar. Ve başından beri sonuna kadar bizlerin yani halkın ve Hakkın yanında olacaklardır. Buna bir Türk kızı olarak inanmak istiyorum. Ve bugün pek çoğunun bizlere Türkiye sizi satacak demesinin yalan olduğunu ispatlayacaklardır. Hatta Ermeniler bile internet forumlarında Azeri Türklerine siz niye Türkiye’yi müdafaa ediyorsunuz, onlar eni sonu sizi satacaklar diyorlar.
    Aslında bende Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkiler kurması taraftarıyım. Ama bu ilişkiler Karabağ probleminin çözümünden sonra kurulmalıdır. En azından Erdoğan bunu defalarca söylemiştir. Obama verdiği sözü tutmak zorunda olduğu gibi Erdoğan’da verdiği sözü unutmamalıdır. Osmanlı da bir erkeğin verdiği sözün namusla eşdeğer olduğunu birilerinin de ona anlatması gerekir bence. Doğrusu onlarda (AB,ABD) bu tür değerler önemli değil. Ama Türk dünyasında bu değerler çok önemlidir.
    Değerli Erdoğan ve Gül , Ali Babacan'ın Ermenistan sevdalısı olduğunu biliyoruz . Ama sizler bu sevdaya düşmeyin lütfen.Vallahi de Billahi de Tallahi de Ermeniler sizleri hiçbir zaman bağışlamayacaklar.İsterseniz bütün Türk şirketlerini Erivan a taşıyın fark etmez.Çünkü onlar çocukları doğar doğmaz anneleri kulaklarına fısıldar “Tork düşmanımızdır” yani Türk düşmanımızdır.Onlar çocuklarına ananı sev demiyorlar Türkü öldür diyorlar.
Nigar ALMANGIZI
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karakoyunlu Ata Ocağı'dan Karakoyunlu Kaymakamına Hayırlı Olsun Ziyareti.
Karakoyunlu Ata Ocağı'dan Karakoyunlu Kaymakamına Hayırlı Olsun Ziyareti.
Uçak biletlerine yapılan zam rekor kırdı
Uçak biletlerine yapılan zam rekor kırdı
Gençlikspor Futbol Kulübü U11 Ligi Şampiyonu Oldu
Gençlikspor Futbol Kulübü U11 Ligi Şampiyonu Oldu
Tuzluca’da Şehit Ünal Atış Polis Merkezi Hizmete Açıldı
Tuzluca’da Şehit Ünal Atış Polis Merkezi Hizmete Açıldı
Son Haberler
529 yıllık sünnet geleneği Karaman'da yaşatıldı
529 yıllık sünnet geleneği Karaman'da yaşatıldı
Kulu'da müstakil evin müştemilatında yangın
Kulu'da müstakil evin müştemilatında yangın
Plakasız motosiklet yanarak kullanılamaz hale geldi
Plakasız motosiklet yanarak kullanılamaz hale geldi
El emeğiyle üretilen yerli mikrobolite ulaşım araçları, 20'den fazla ülkeye ihraç ediliyor
El emeğiyle üretilen yerli mikrobolite ulaşım araçları, 20'den...
Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi
Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi
KUTLU DOĞUM HAFTASI
KUTLU DOĞUM HAFTASI

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.