Azerbaycan’da önceden hazırlanan gezi programı çerçevesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştiren heyet, Karabağ’a da gitti. Şuşa, Hankendi ve bölgedeki diğer şehirleri ziyaret eden heyet, geçmişe ve günümüze tanıklık etti.
Karabağ’ın tamamında yeniden yapılanma hamlesi başlatan Azerbaycan, Ermenistan’ın işgali döneminde harabeye çevrilen binaları yeniliyor ve yeni yaşam merkezleri oluşturuyor.
Karabağ’ın her bölgesinde muhteşem mimariye sahip camiler, hastaneler, okullar, kamu binaları, sosyal alanlar, yaşam merkezleri ve alışveriş alanları inşa ediliyor.
Iğdır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İlteriş Kaan Taşkınsu, gazeteci Özkan Aydın ve akademisyen Sözer Akyıldırım’ın da aralarında bulunduğu, ülke genelinden yaklaşık 20 kişinin bu gezi organizasyonuna davet edildiği öğrenildi.
Taşkınsu: “Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliği yürekte yaşanan bir bağdır”
Iğdır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İlteriş Kaan Taşkınsu, sosyal medya hesabından Şuşa’yı şu sözlerle anlattı:
“Har-ı Bülbül’ün vatan sevgisiyle çiçek açtığı, her taşında bir tarih, her sokağında bir kahramanlık destanı olan aziz Şuşa…
Şuşa’yı yeniden gördük, sokaklarında yürüdük, tarihine tanıklık ettik. Yılların hasretini, verilen mücadeleyi, kazanılan zaferin gururunu bu sokaklarda yürürken daha iyi anlıyorsunuz.
Şuşa’nın bizim gönlümüzde de yeri bambaşka. Çünkü biz Azerbaycan’ın acısını kendi acımız, sevincini kendi sevincimiz bildik. Karabağ’ın hasretini birlikte yaşadık, zaferinin gururunu birlikte paylaştık. Şuşa’da bir kez daha hissettik ki Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliği sadece sözlerde değil, yürekte yaşanan bir bağdır.”
Gazeteci Özkan Aydın: “Yılların hasretinden Şuşa’ya…”
Gazeteci Özkan Aydın da sosyal medya hesabından Şuşa’ya ilişkin duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Yılların hasretinden Şuşa’ya…
Savaşın susturduğu sokaklarda yeniden hayat, Karabağ’ın dağlarında yeniden umut var. Har-ı Bülbül’ün narin güzelliği, bu toprakların ne kadar derin bir hikâye taşıdığını hatırlatıyor. Bugün Şuşa’dayız; tarihin acısını da kavuşmanın değerini de hissederek…”




