Edinilen bilgiye göre; M.A, K.C, B.A, D.A, E.A, H.A, K.K, S.T, S.G, S.K, A.G, T.A, T.A ve T.A. olmak üzere 14 şüpheli şahsın, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları belirlendi. Örgüt üyelerinin, liderlerinin talimatları doğrultusunda müşteki şahıslara ait iş yerlerine giderek veya telefonla ulaşarak tehdit ve baskı kurdukları, eylemlerini birden fazla kişiyle ve silahlı olarak gerçekleştirdikleri tespit edildi.

007C8B0E 680A 4C1D B7C2 Bf41E96Def8C

7 İl kapsayan Dev Operasyon

Yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından örgütün hiyerarşik yapısını, üye rollerini ve örgüte iştirak eden şahısları tek tek belirleyen KOM ekipleri, 14 Eylül 2026 tarihinde düğmeye bastı. Iğdır merkezli olmak üzere İstanbul, Ağrı, Antalya, İzmir, Adana ve Elazığ’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı. Firari durumda olan 2 şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

F2425Cfe 18E2 4E84 8269 B963157A1001

6 Şüpheli Cezaevine Gönderildi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli, 16 Eylül 2026 günü adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden K.C, T.A, K.K, M.A, S.T. ve B.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.A, S.K, D.A, H.A, T.A. ve E.A. isimli 6 şahıs hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi:

2 adet ruhsatsız tabanca

Iğdır’da Türk Kızılay’ın Kan Bağışı Aracına Yoğun İlgi
Iğdır’da Türk Kızılay’ın Kan Bağışı Aracına Yoğun İlgi
İçeriği Görüntüle

3 adet şarjör

157 adet fişek

2 adet ruhsatsız av tüfeği

2 adet Aselsan marka telsiz

1 adet muşta

Çok sayıda dijital materyal

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sokaklarımız suç örgütlerine bırakılmayacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin suç örgütlerince kullanılmasına müsaade edilmeyecektir. Sokaklar milletimizindir" mesajı paylaşıldı.

E57C4130 E84E 4B08 A2Bb A2F8A3C2232F

Muhabir: Recep Polat