Doğu Anadolu’nun önemli tarım merkezlerinden biri olan Iğdır’da, kışlık buğday ekim sezonu heyecanı başladı. İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerde çiftçiler, yeni sezonun ilk tohumlarını toprağa serpmek için tarlalardaki çalışmalarını hızlandırdı.

Tarlalarda Yoğun Hazırlık
Haftalardır süren yer sürüm ve tırmık işlemlerinin ardından toprağın ekime hazır hale getirilmesiyle birlikte mibzerler (ekim makineleri) tarlalarda boy göstermeye başladı. Gece gündüz demeden çalışan üreticiler, yaklaşan kış öncesinde tohumların toprakla en verimli şekilde buluşmasını hedefliyor.

İTALYAN RESSAMLARIN ESERLERİ IĞDIR’DA SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
İTALYAN RESSAMLARIN ESERLERİ IĞDIR’DA SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
İçeriği Görüntüle

853153165 1823148252055331 6125645274539028131 N

“Sezonun Hayırlı ve Bol Kazançlar Getirmesini Diliyorum”
Ekim çalışmalarını tamamlayan bölge çiftçilerinden Aydın Benek, yeni sezonun tüm üreticilere bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Toprağını ekmenin mutluluğunu yaşayan Benek, şu ifadeleri kullandı:

“Buğday ekim sezonu vesilesiyle tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Şükürler olsun ki bu yıl da buğdayımızı ekmek nasip oldu. Gece gündüz demeden alın teri döken tüm emekçi yoldaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Yeni sezonun herkese hayırlı ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.”

Tarlalarda süren yoğun ekim mesaisinin, önümüzdeki haftalarda da hava şartlarına bağlı olarak devam etmesi bekleniyor. Bölge çiftçileri, bahar aylarında yağışların bol olmasıyla birlikte bereketli bir hasat dönemi geçirmeyi ümit ediyor.

854414282 1823148545388635 2743300555570608805 N

Muhabir: Recep Polat