Ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında, Doğubayazıt ilçesinden Iğdır’a uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı yönünde istihbari bilgi elde edildi. 12 Eylül 2026 tarihinde düğmeye basan ekipler, sevkıyatta kullanılan tırı durdurarak operasyon düzenledi. Durdurulan tırda ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda;

1 Kilo 28 Gram Esrar,
8,04 Gram Metamfetamin ele geçirildi.
Operasyon neticesinde olayla bağlantılı olduğu tespit edilen M.Ç., Ö.Ç. ve A.E. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” (TCK-188) suçlamasıyla adli makamlara sevk edilen şüphelilerden M.Ç. ve A.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Ö.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emniyet yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliği için uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.




