Iğdır Valiliği’nde düzenlenen “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı”, şehrin afetlere karşı dirençli hale getirilmesi için atılan adımların güncel durumunu ortaya koydu. Vali M. Fırat Taşolar’ın başkanlık ettiği toplantıya, ilgili kurum amirleri ve teknik heyetler katılım sağladı.
AFAD İlerleme Raporunu Sunu
Toplantıda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, kamu kurum ve kuruluşlarının sorumluluğunda bulunan eylemlerin gerçekleşme oranları, tamamlanan projeler ve devam eden çalışmalar verilerle paylaşıldı.
Riskler ve Öneriler Tartışıldı
İlimiz düzeyinde afet risklerini azaltmaya yönelik stratejilerin ele alındığı görüşmede;
Mevcut çalışmaların saha yansımaları,
İlerleme kaydedilen stratejik alanlar,
Uygulama aşamasında karşılaşılan teknik ve bürokratik sorunlar,
Çözüm odaklı yeni öneriler,
üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
“Öncelik Tedbir ve Kararlılık”
Vali M. Fırat Taşolar, afetlerin etkilerini en aza indirmek için kurumlar arası koordinasyonun hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, her kurumun plan dahilindeki eylemlerini titizlikle takip etmesi talimatını verdi.
Toplantı, Iğdır’ın afet güvenliği için belirlenen hedeflerin hızlandırılması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi vurgusuyla sona erdi.






