Okul servisleri, mesai bitimiyle yola çıkan sürücüler ve çocuklarını okuldan almak isteyen velilerin aynı saatlerde trafiğe çıkması, şehir merkezinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Be32021F 28F9 4E71 945D Cac7Acb7Ceec

Valilik Çevresinde Ulaşım Durma Noktasına Geldi

Trafik yoğunluğunun en üst seviyeye çıktığı nokta ise Valilik binası ve çevresindeki sokaklar oldu. Valilik önü ve arka sokağında sıkışan araçlar dakikalarca ilerleyemedi. Sıcak hava ve ilerlemeyen yol nedeniyle sabırsızlanan sürücülerin üst üste korna çalması, bölgedeki karmaşayı ve gürültü kirliliğini daha da artırdı. Yoğunluk nedeniyle hem sürücüler hem de karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar zor anlar yaşadı.

Van'daki Kur'an kurslarında eğitim başladı
Van'daki Kur'an kurslarında eğitim başladı
İçeriği Görüntüle

6C9Dac39 3Be5 42Ed 85F0 5Aa1032F5899

Sürücülerden Trafik Ekiplerine Çağrı

Yaşanan çileye tepki gösteren vatandaşlar ve sürücüler, yetkililerden çözüm talep etti. Özellikle mesai ve okul çıkış saatlerinde bölgede önlem alınması gerektiğini belirten sürücüler, “Valilik çevresinde akşam saatlerinde tam bir kilitlenme yaşanıyor. Trafik ekipleri mesai bitiminde bu bölgede sabit bir çalışma gerçekleştirse ve akışı yönlendirse, hem gereksiz korna sesleri susar hem de sürücüler daha dikkatli hareket eder” diyerek trafik polislerinin bölgede görevlendirilmesini istedi.

Muhabir: Recep Polat