• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
15:29
Vali Yolu Türk Bayraklarıyla Donatıldı
15:14
Iğdır Kavurucu Sıcaklarla Boğuşuyor: Termometreler 36 Dereceyi Gördü
12:08
Erdoğan'ın 'Bayrak' Çağrısı Sonrası Iğdır, Ay Yıldızla Donatıldı
11:15
Terör Bitti, Ağrı Dağı Doğaseverlerin Gözdesi Oldu
09:53
Iğdır Belediyesi Özgür, Turan ve Aktaş’ta Çalışıyor
09:51
5. Ulusal Kayısı Cup Tenis Turnuvası Sona Erdi
09:49
Tuzluca Kaymakamı Yılmaz’dan Veda Programına Katılım
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Ekrem BAYDAR
  3. Ankara Savaşı
Yayınlanma: 01 Ekim 2007 - 20:15

Ankara Savaşı

01 Ekim 2007 - 20:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ekrem BAYDAR
Ekrem BAYDAR

Biliyorsunuz, Iğdır'da politikanın siyasi nabzı İdirmava (Söğütlü Kahveleri) Kahvelerinin önünde atar. Gizli hesabı olanlar, içeride en dip masalarda oturur, ırkçılık savaşının nasıl ve kimler tarafından kazanılacağının kritiğini yaparlar. "Aman ha bu dönem çok, ama çok dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Yoksa Kürtler, iki milletvekili çıkarırlar ki o zaman da Iğdır'da yaşamak bize haram olur." Önlerinde sanal bir siyasi harita, köy köy, mahalle mahalle oy sayımı yaparken, bir başka masada ise, bir başka insanlar benzeri bir sanal harita üzerinde aksi bir davranış sergiliyorlar. " Bu seçim bizim için tarihi bir fırsattır. Ne yapıp edip bu seçimi almalıyız. Aksi takdirde Azeriler her zaman olduğu gibi bu seçimde de iki milletvekili çıkaracaklar. O zaman da vay bizim halimize" Diyerek gelecek kara günlerin kara hesabını yapmaya çalışırlar." Keser kendine doğru yontar." Misali herkes kendi doğrusu etrafında döner durur ve hep kendisine doğru yontmaya çalışır.

Nitekim adaylarımız da şöyle veya böyle, belirlenmiş durumdadır. Artık kimse Iğdır'ı, Iğdırlıyı, Iğdır'ın geleceğini düşünmüyor. Varsa yoksa yüreklere kök salmış, dallanmış, budaklanmış ırkçılığın kökünü biraz daha derinlere indirmek! Onun dışında ne yapmışız Iğdır'da? Hiç! Hem de hiçin hiçi! Size küçücük bir örnek vereyim. Sayın Valimiz Iğdırlı mı? Değil. Iğdırlılarla bir akrabalık bağı mı var? Hayır. Yaptığı ve yapacağı işleri sırtına mı alıp götürecek? Hayır. Yapılan bir sürü olumlu işlerin sonucundaki" hayırları " çoğaltabiliriz. Sayın Vali; bir yandan okul açtırmaya çalışıp derslik sayısını artırmaya uğraşırken, bir yandan da tüm Iğdır Halkını okumaya teşvik ediyor. Bir yandan festivaller düzenleyip Iğdır'ı, yurtta ve dünyada tanıtmaya çalışırken, öte yandan düğünlerde, bayramlarda halkla bütünleşip, sevgi ve hoşgörüsünü herkesle paylaşmaya çalışıyor. Etrafına sevgi saçıyor, gülücük saçıyor. Attığı şen şakrak kahkahalarla, "Ben de sizlerden biriyim. Ben de en az sizler kadar Iğdırlıyım. Iğdır'ı çok seviyorum." Demeye çalışıyor. Sayın Belediye Başkanı hakeza öyle. Yokluk içinde bocalayan bir belediye bütçesiyle dişini tırnağına takarak her caddeye, her sokağa girerek, su, kanalizasyon, asfalt, altyapı işlerini halletmeye çalışıyor. Cumhuriyetten bu yana ilk defa asfalt gören insanlarımız oldu. Adam sokaktaki duvarını yarım metre içeriye çekmiyor, kıyamıyor, sanki mezarı daralacakmış gibi, birde dikleniyor ve Belediyeyi çalışmamakla suçluyor. Elimizi vicdanlarımıza koyalım ve düşünelim! Yapılan hangi olumlu işte Sayın Valinin ve Sayın Belediye Başkanının yanında olduk, onlara destek olduk Esnaf olarak, memur olarak hatta milletin vekili olarak onlar kadar çaba sarf ettik mi? Hayır. Yapılan ya da yapılacak olan olumsuzluklara karşı çıktık mı, hayır. Bütün enerjimizi, yetki ve yeteneklerimizi geleceğimizi karartmaya çalışmak için harcayacağımıza, gelin bir bütün olarak Iğdır'a sahip çıkalım. Iğdır'ın sorunlarına sahip çıkalım ve payımıza düşeni üstlenip, gereğini yerine getirelim.

Bizler ilgisiz kaldıkça, sustukça, bana ne dedikçe, memleket de idare de hep beğenmek istemediğimiz adamlar tarafından yönetilecektir. Kötülerin en iyisiyle avunup duracağız. Bakınız, lafı fazla uzatmadan sizlere tarihten kısa ama çarpıcı bir örnek vereyim. Yazının başlığını da bu yüzden ANKARA SAVAŞI koydum.

1402 meşhur Ankara Savaşında Yıldırım Beyazıt ile Timur'un orduları karşı karşıya gelirler. Her iki Türk Ordusu arasında amansız bir savaş başlar. Her iki taraftan iki yüz binin üzerinde asker ve sivil kaybı olur. Beyazıt taraftarı olan Kara Tatarlar Timur tarafına geçince Osmanlı ordusu dağılır ve Beyazıt esir düşer. Askerler Yıldırım Beyazıt'ı alır, Timur'un huzuruna getirirler. Beyazıt'ı gören Timur, altan altan güler. Timur'un güldüğünü gören Beyazıt, biraz da kırgınlığını belirten bir tavırla Timur'a sorar, "Beni esir aldığın için halime gülüyorsun değil mi"? Timur da hemen cevap verir ve derki "Ben senin haline gülmüyorum. Ben bu koskoca ülkenin haline gülüyorum. Ki bu koskoca ülke, senin gibi bir körle, benim gibi bir topala kalmıştır. Ben ona gülüyorum." Der (Tarihçiler, Timur'un aksadığını, Beyazıt'ın da bir gözünden rahatsız olduğundan söz erdeler.)

Tabiri caiz ise ve teşbihte hata olmaz, gelin bu ülkeyi ve bu memleketi köre, topala teslim etmeyelim.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  •   KÖPRÜLERİ YIKMAYALIM - 25 Aralık 2024
  •       TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİM - 09 Aralık 2024
  • SAHİPSİZ IĞDIR - 06 Ekim 2023
  • YETER ARTIK UYAN IĞDIR - 26 Nisan 2023
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ - 28 Kasım 2022
  • GİDEN IĞDIR GELECEK IĞDIR - 19 Nisan 2022
  • 2022’Yİ MUTLU YAŞAYALIM - 03 Ocak 2022
  • IĞDIRDA SİYASİ KARDEŞLİK - 08 Şubat 2021
  • GÖREVLİLER VE GÖNÜLLÜLER - 01 Şubat 2021
  • YÜZÜNÜ GELECEĞE DÖN IĞDIR - 05 Ocak 2021
  • SAYIN FERDİ TURANLA SÖYLEŞİ - 08 Aralık 2020
  • BAŞIMIZA GELENLER! - 26 Ekim 2020
  • ESKİYE ÖZLEMİM VAR - 06 Temmuz 2020
  • AH IĞDIR AH! - 11 Haziran 2020
  • BÖBÜRLENME EY FANİ - 13 Mayıs 2020
  • BİR TOKATLA GELEN BAŞKANLIK - 28 Ocak 2020
  • IĞDIR’IN BELEDİYE SEÇİM ANALİZİ - 28 Mart 2019
  • IĞDIRDA YEREL SEÇİMKULİSLERİDEN BİR KESİT - 22 Mart 2019
  • IĞDIRIN SİYASİ YARASI IRKÇILIK - 25 Aralık 2018
  • IĞDIR'DA 24 HAZİRAN SEÇİMİNİN PERDE ARKASI - 01 Ağustos 2018
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Köşe Yazarları
Cabbar ŞIKTAŞ
Cabbar ŞIKTAŞ
Vatan Hainliği Son Buldu
Serdar ÜNSAL
Serdar ÜNSAL
Serdar Ünsal Yazdı :"İşten Çıkarılan 204 İşçiyi İşe Alın Bir Halay da İşçilerle Çekin Sayın Başkan!"
Ziya Zakir ACAR
Ziya Zakir ACAR
IĞDIR GÜNDEMİ
Dr. Cengiz Çelik
Dr. Cengiz Çelik
IĞDIR SINIRI ve NÜKLEER SANTRAL TEHDİDİ
Arslantürk AKYILDIZ
Arslantürk AKYILDIZ
BAHARIN MÜJDECİSİ NEVRUZ
Ekrem BAYDAR
Ekrem BAYDAR
  KÖPRÜLERİ YIKMAYALIM
Çok Okunan Haberler
Iğdırlı Gazeteci ve İş İnsanı Nihat Aras Didim’de Yeni İşletmesini Hizmete Açtı
Iğdırlı Gazeteci ve İş İnsanı Nihat Aras Didim’de Yeni İşletmesini...
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi Iğdır'da  Çiftçinin Yüzü Güldü
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi...
İstanbul Mali Şube'den Beylikdüzü'nde operasyon
İstanbul Mali Şube'den Beylikdüzü'nde operasyon
Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.