• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
10:57
Karakoyunlu Ata Ocağı'dan Karakoyunlu Kaymakamına Hayırlı Olsun Ziyareti.
10:56
Uçak biletlerine yapılan zam rekor kırdı
10:15
Gençlikspor Futbol Kulübü U11 Ligi Şampiyonu Oldu
09:55
Tuzluca’da Şehit Ünal Atış Polis Merkezi Hizmete Açıldı
09:46
Kaymakam Fatih Erdoğan’dan Kerimbeyli Köyü’ne Ziyaret
09:37
Başkan Güneş ve Meclis Üyeleri Otogar’da İncelemelerde Bulundu
09:29
Vali Ercan Turan Küp Gölü’ne Tırmandı
09:28
Türk Kızılayı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İlk Yardım Bilinçlendirme Semineri
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Cabbar ŞIKTAŞ
  3. IĞDIR TÜRKİYE’Yİ DOYURUR!
Yayınlanma: 21 Ağustos 2023 - 00:00

IĞDIR TÜRKİYE’Yİ DOYURUR!

21 Ağustos 2023 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cabbar ŞIKTAŞ
Cabbar ŞIKTAŞ

IĞDIR TÜRKİYE’Yİ DOYURUR!

Bu söz Iğdır milletvekili Cantürk Alagöz’e ait.

Geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde Iğdır’a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hiç zaman kaybetmeden milletvekili Cantürk Alagöz ile birlikte halkın arasına karıştı ve Vali Konağı Yolu Caddesinde bir kafede oturarak vatandaşlarla hasbihal etti. 

Yanlarına varıp "Hoş geldiniz sayın bakanım" dedim ve milletvekilimiz Cantürk Alagöz’ün tanıştırmasıyla koyu bir sohbete tutuştuk. 

Sohbetimizde, "Sayın bakanım ülkemizin kalkınması ve kendi kendine yeten bir ülke olabilmesinin yolu tarım ve hayvancılıktan geçer." dedim. 

Bakan bey de cevaben şöyle dedi: 

"Sayın vekilimiz Cantürk bey Iğdır’da tarım ve hayvancılığa dikkat çekmek için 'Iğdır Türkiye’yi doyurur' demişti. Bu sebeple davetlerini kırmayarak Iğdır’a geldim, yarın Iğdır’ın tarım potansiyelini yerinde inceleyeceğiz. Tabi her şeyi bir anda düzeltemeyebiliriz ancak tarım ve hayvancılıkta iddialı adımlar atılacağını söyleyebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünlerde imzalaması beklenilen kararnamesi çıktığında çok güzel gelişmeler yaşanacaktır diyebilirim. Destek paketleri örneğin 3 kategoride değerlendirilecek, iş yapan destekten yararlanabilecektir.

Mesela ülkemizin hayvancılığını geliştirip destekleyerek, hastalıktan ari işletmeleri çoğaltarak, ülkemizi tamamen hastalıktan ari hale getirip yurt dışı ithalatını tamamen durdurmayı planlamaktayız. 

Ülkemiz içinde hayvan küpelemesi, sevki, kayıt sistemleri düzenli hale getirilecektir. 

Şu an itibariyle konuyla alakalı sahayı bilen uzman arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bizler de sürekli sahada incelemeler yapmakta, yerel yetiştiricilerle görüşmekteyiz. 

Tarım ve hayvancılık ülkemizin vazgeçilmez bir unsurudur. 

Bakanlık olarak hiç zaman kaybetmeye niyetimiz yoktur. 

Iğdır Ovası devasa bir alana sahiptir. Verimli ve sulak toprakların doğru kullanılması durumunda sayın vekilimiz Cantürk beyin dediği gibi Iğdır Türkiye’yi de doyurur, ihracat da yapar."

Gece yaptığımız bu görüşmenin ardından Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz esnaf, teşkilat, STK ve halk buluşması gibi bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler. Ardından Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir mera ıslah çalışmasını yerinde incelediler. 

Karakoyunlu ilçesinde Şıktaş Hayvancılık tarafından 2010 yılında kiralanan 1040 dönümlük mera ıslah projesini yerinde görüp inceleyen Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Milletvekili Cantürk Alagöz, Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Iğdır Valisi Ercan Turan, Karakoyunlu Kaymakamı Furkan Atalık, Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, daire müdürleri ve ilçe halkı mera alanında yapılan çalışmaları ilgiyle incelemiş oldu. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mera ıslah çalışmasını bizzat yürüten Sabri Şıktaş’ı tebrik etti ve şöyle dedi: “Doğrusu hiç bu kadarını beklemiyordum. Severek ve isteyerek çalışmışsınız. Sizleri kutluyorum. Bu örnek çalışmanız tüm mera ıslah kiralaması yapanlara örnek teşkil etmelidir. Yeni mera kanununda düzenleme yapıldı ve Kırsal Kalkınmadan desteklenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi  'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer' bizler de bu şiarla tarımımızı güçlendirecek, tarımda ciddi mesafeler kat edeceğiz.” dedi ve akabinde sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: “Iğdır Karakoyunlu’da uzun vadeli mera ıslah çalışmasıyla geçmişte 25 kg olan ürün verimini 1000 kg’a çıkaran üreticimiz Sabri Şıktaş kardeşimizi tebrik ediyorum.

Üretimimize değer katan tüm kardeşlerimizin her daim yayındayız.”

13 YILDA İLK DEFA TARIM BAKANI ZİYARET ETTİ 

13 yıldır aralıksız olarak sürdürülen Şıktaş Mera Islah Projesinin %70’lık bölümü tamamlanmış, %30’luk bölümü ise ekonomik koşullar sebebiyle gecikmeli devam ettirilmektedir. 

Bu zamana kadar Tarım Müdürleri, özellikle de İl Tarım Müdürü Özkan Yolcu, sürekli ziyaret ederek çalışmalarımızı yerinde görmüş, sıkıntılarımızı dinlemiştir. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş da bozulan yollarımızı onarmış ama bunun dışında hiçbir hibe desteği alınmadığı gibi hiçbir kurumdan da ekipman desteği dahi alınmamıştır. 

13 yıl boyunca Tarım Bakanlığından hiç kimsenin dikkatini çekmeyen Şıktaş Mera Islah Projesinin 13 yıl sonra bir bakan tarafından ziyaret edilmesi elbette gurur verici bir gelişmedir. 

Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz Tarım Bakanını Iğdır’a davet ederken elbette bir tek Şıktaş mera ıslah çalışmasını görsün diye davet etmedi. Iğdır’ı, Iğdır'ın tarım ve hayvancılık potansiyelini görsün diye davet etti. 

TİGEM’i ziyaret ettiler. Bölgedeki toprak arazi yapısını gördüler. 

Iğdır’da tarım ve hayvancılıkta yapabilecekleri anlattılar. 

Milletvekili Cantürk Alagöz “Iğdır Türkiye’yi doyurur” derken öylesine söylenmiş bir söz olmadığını ortaya koymak için sayın bakanı Iğdır’a davet etmiştir. 

Tüm görüşmeler, talepler not edildi. Iğdır’dan ayrılırken mutlu ve heyecanlı ayrıldı sayın bakan. Ayrıca ekledi "Bir daha geleceğim. Bir dahaki gelişimde mutlaka alınan talepleri çözmüş olarak geleceğim" diyerek Iğdır’dan ayrıldı. 

MİLLETVEKİLİ CANTÜRK ALAGÖZ TARLALARINIZA SAHİP ÇIKIN DEDİ

Iğdır Milletvekili ziyaretin ardından halka şu mesajı verdi: “Ben Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesinin Gökçeli köyündenim. Bizim de köyümüzde tarlalarımız var. Ben Iğdır’da yaşamıyorum ancak amcalarım tarlalarımızı ekiyor veya ektiriyorlardı. Iğdır dışında yaşayan hemşerilerimizin çoğu tarlalarını öylece bırakıp gitmişler. Kim bilir belki de birçoğu tarlayı kimin ektiğinden bile haberdar değildir. Iğdır dışında yaşayan hemşerilerimiz köylerine dönmeli, tarlalarını kendileri ekip biçip değerlendirmelidirler. Şöyle ki, gelecek yüzyıl tarım ve hayvancılık yüzyılı olacaktır. Iğdır sulak bir araziye sahip, sulama mevsiminde su sıkıntısı çekilmemesi için her türlü yatırımı Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın destekleri ile yapacağız. Malumunuz Zengezur koridoru sayın bakanımızın da belirttiği gibi eli kulağındadır. Bugün yarın olabilecek bir gelişmedir. Bölgemizde hem tarlalar fazlasıyla kıymetlenecek hem de nüfus sirkülasyonu oldukça artacaktır. Yani geçmiş zamanda iş, tayin vesaire sebeple Iğdır’dan ayrılıp gidenler gelip köylerine, tarlalarına sahip çıkmalı, ekip biçmelidirler. 

Alagöz Holding olarak şehrimizde tarım ve hayvancılık üzerine yatırımlar planlamaktayız. Bu yapacağımız yatırım aynı zamanda yatırımcılarımızı da teşvik edecektir.” dedi. 

Sayın Bakanımızın ve Sayın Vekilimizin Iğdır gezisi son derece verimli geçmiştir. 

Her ikisine de şehrimiz adına teşekkür ederiz. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Bindik Bir Alamete, Gidiyoruz Kıyamete - 10 Temmuz 2025
  • Konuşan Kur'an'ın Evlatlarının Şehadeti - 03 Temmuz 2025
  • Ziraat Bankası Türkiye'yi Buluşturdu - 01 Temmuz 2025
  • SAVAŞ SONRASI - 25 Haziran 2025
  • İranlılar Ülkelerini Terk Etmedi - 20 Haziran 2025
  • Dokunulmaz İsrail Yerle Bir Oluyor - 15 Haziran 2025
  • İran İsrail'i Vurdu, Üzüldünüz mü? - 14 Haziran 2025
  • Gözünüz Aydın Olsun: İsrail İran'a Saldırdı - 13 Haziran 2025
  • SORUN BİZDE - 08 Haziran 2025
  • Azerbaycan Buluşması - 03 Haziran 2025
  • AZERBAYCAN RÜZGARI - 25 Mayıs 2025
  • Aslında Herkes Her Şeyin Farkında - 22 Mayıs 2025
  • Cantürk Alagöz Farkı - 17 Mayıs 2025
  • Kitap Gibi Fuar - 13 Mayıs 2025
  • Fitne Durmaz – Birlik Zamanı - 06 Mayıs 2025
  • Erzurum Yollarına Veda: Iğdır'ın Sağlık Devrimi Başlıyor - 06 Nisan 2025
  • Kim Yaparsa Yapsın Boykot Doğru Değildir - 02 Nisan 2025
  • Tadı Kaçtı - 31 Mart 2025
  • Nevruz Coşkusu - 21 Mart 2025
  • Suriye'de Katliam Var - 14 Mart 2025
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59
Köşe Yazarları
Cabbar ŞIKTAŞ
Cabbar ŞIKTAŞ
Bindik Bir Alamete, Gidiyoruz Kıyamete
Serdar ÜNSAL
Serdar ÜNSAL
Serdar Ünsal Yazdı :"İşten Çıkarılan 204 İşçiyi İşe Alın Bir Halay da İşçilerle Çekin Sayın Başkan!"
Ziya Zakir ACAR
Ziya Zakir ACAR
IĞDIR GÜNDEMİ
Dr. Cengiz Çelik
Dr. Cengiz Çelik
IĞDIR SINIRI ve NÜKLEER SANTRAL TEHDİDİ
Arslantürk AKYILDIZ
Arslantürk AKYILDIZ
BAHARIN MÜJDECİSİ NEVRUZ
Ekrem BAYDAR
Ekrem BAYDAR
  KÖPRÜLERİ YIKMAYALIM
Çok Okunan Haberler
Iğdırlı Gazeteci ve İş İnsanı Nihat Aras Didim’de Yeni İşletmesini Hizmete Açtı
Iğdırlı Gazeteci ve İş İnsanı Nihat Aras Didim’de Yeni İşletmesini...
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi Iğdır'da  Çiftçinin Yüzü Güldü
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi...
İstanbul Mali Şube'den Beylikdüzü'nde operasyon
İstanbul Mali Şube'den Beylikdüzü'nde operasyon
Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.