Bundan birkaç ay evvel Iğdır Üniversitesi bir konferans düzenlemişti. “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan Türkiye ilişkileri” anlatılıyordu. Bir Üniversiteli Azerbaycan dan gelen konuşmacıları sıkıştırmak adına   Ermenistan Türkiye maçından sonra gelişen olaylarla ilgili soru sorarak Türk bayrağını neden indirdiniz? diye bir soru sordu.Akademisyenler net cevap veremediler.Bende o gün ortalık karışmasın diye cevap vermedim en iyisi yazayım dedim bugüne kısmetmiş.
             Sen Bursa’da Ermenistan’ın hoşuna gitsin diye Azerbaycan bayrağını çöp kutusuna atarsan ,Azerbaycan da bir bahane ile Türk bayrağını gönderden indirir tamirat işi yapar.Sen ağabeyi olarak kardeşine sahip çıkmazsan kardeşte yanlış yapabilir. Bunun için bayrak olayında Azerbaycan haksız değildi bilakis haklıydı. Atalarımızın bir sözü var :”Ne ekersen onu biçersin”
         Gelelim Türkiye Azerbaycan kardeşliğine, Gerçektende bugün Türkiye’nin tek dostu kardeşi Azerbaycan’ dır başkası değildir. Diğerleri göstermeliktir.
           Fransa meclisinin “soykırımla “ilgili aldığı karara Azerbaycan tepki göstermiştir. Meclisi milletvekili ve vatandaşları Fransa’ya en yüksek seviyede tepki koymuştur.
           Etrafımıza bakıyoruz Azerbaycan’dan başka tepki koyan var mı yok. Diğer Türk Cumhuriyetleri suskun, Arap ülkeleri suskun…  Nerde din kardeşliği!! ortada yok?!
Filistin nerede ortada yok…Suudi Arabistan nerede ortada yok…
             Hani din kardeşiydik.!! Hepsi Yalan …
            Azerbaycan dışında dost bildiklerimiz din  kardeşiyiz ırk kardeşiyiz dediklerimiz tek kelime Fransa’ya tepki vermediler.Buda gösteriyor ki  her şey yalan Azerbaycan kardeşliği gerçek… Bu kardeşliği en iyi şekilde koruyalım geleceğe taşıyalım ufak tefek konuşmaları görmezden gelip birlik olalım beraber olalım ..Yaşasın Türkiye Azerbaycan  kardeşliği..